Julia Schaap
Julia Schaap Beauty 25 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Alles over de dermaroller: het apparaat voor een glazen huidje

Afgelopen jaar waren er op het gebied van beauty een heleboel trends. Van rundervet als moisturizer, tot gekleurde highlighter: het was in ieder geval nooit saai in beautyland. Sommige verzorgingsproducten en behandelingen waren zo’n succes, dat deze trend nog een tijdje wordt doorgetrokken. Eén daarvan is de dermaroller, een klein apparaatje dat meerdere functies heeft om je huid een boost te geven.

Er zit wel een kleine gebruiksaanwijzing achter de dermaroller.

Wat doet een dermaroller?

Mocht je nog geen glass skin hebben, is een dermaroller komend jaar onmisbaar in jouw toilettas. De dermaroller heeft kleine naaldjes die de huid ‘stuk’ maken. Hoewel dat nogal onprettig klinkt, heeft dit een hoop voordelen. Je huid moet zich dan namelijk herstellen, waardoor er meer collageen aangemaakt wordt. Op deze manier zal de huid dikker, steviger, gladder en elastischer worden. Huidaandoeningen zoals hyperpigmentatie, veroudering van de huid en littekens worden door de dermaroller een stuk minder. Als je het apparaatje op de juiste manier gebruikt natuurlijk.

Hoe gebruik je de dermaroller?

Omdat de huid stuk wordt gemaakt, is het belangrijk om de dermaroller op de juiste manier te gebruiken. Zo zorg je voor het meeste resultaat en vermijd je beschadigingen aan de huid. De dermaroller is vaak verkrijgbaar in een aantal verschillende maten, tussen de 0,25 en 2,00 millimeter. Doordat de naaldjes kleine gaatjes in de huid maken, kunnen huidverzorgingsproducten ook dieper doordringen.

1. Reinig je huid en de dermaroller

De eerste stap bij het gebruiken van de dermaroller, is natuurlijk ontsmetten. Zo voorkom je ontstekingen en infecties en krijgt je huid het beste resultaat. Ook is het belangrijk dat je huid helemaal schoon is, alle make-up en huidverzorging moet eraf.

2. Rollen maar

De dermaroller gebruik je over een aantal secties. Dit zijn je voorhoofd, wangen en kin. Het is belangrijk om niet te duwen. De naaldjes zijn al scherp genoeg om kleine gaatjes te maken en door te duwen maak je grote beschadigingen aan je huid. Dat is niet de bedoeling natuurlijk.

3. Schoonmaken van je gezicht

Maak na het gebruik van de dermaroller je gezicht schoon. Je kan een zacht reinigingsmiddel gebruiken, dus geen scrub. Om je gezicht extra te verkoelen is een sheet-masker een fijn product. Vervolgens kan je je skincare gaan doen, zorg er wel voor dat je geen heftig geconcentreerde producten gebruikt, je huid heeft namelijk al wat te verduren gehad.

4. De dermaroller reinigen

Vergeet vooral de dermaroller niet te reinigen. Dit kan met alcohol en heet water. Zo verwijder je alle deeltjes huid en bloed van de roller en is hij weer klaar om een andere keer te gebruiken. Gebruik de roller maximaal twee keer in de week, zodat de huid niet te vaak aangetast wordt.

16 vragen aan beautygoeroe Huda Kattan, bekend van haar miljardenbedrijf Huda Beauty en YouTube

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.