Fabienne Meijer
Fabienne Meijer Love & Life 13 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze 6 trucs helpen je om ‘s ochtends beter uit je bed te komen

Tijdens deze donkere dagen is het een enorme uitdaging om ‘s ochtends op tijd je bed uit te rollen. We herkennen het probleem, maar gelukkig zijn er tips. Zo kom je ‘s ochtends meteen je bed uit.

1. Zorg dat je goed kunt uitrusten

Goed kunnen opstaan begint met een goede kwaliteit slaap. Zorg dus dat je slaapkamer netjes is en dat je een fijn bed hebt waar je kan slapen. Als je kamer lekker ruikt en er geen stapels was meer op je liggen te wachten, hoef je er alleen nog voor te zorgen dat je je laptop of telefoon minstens een uur voordat je gaat slapen afsluit. Het blauwe licht van je schermen ontregelt namelijk je biologische klok.

2. Creëer een ritueel

Niet alleen je slaapkamer moet klaar zijn om in te slapen, ook jij moet volledig de dag hebben afgesloten. Dat betekent dat je niet te veel moet schommelen met de tijden waarop je naar bed gaat, en hetzelfde geldt voor hoe laat je opstaat. Ook als je nog niet moe bent, is het verstandig om rond een vaste tijd in bed te liggen. (Eerder gaan slapen mag wel, als je echt heel moe bent.) Moet je je gewoontes veranderen? Overdrijf dan de eerste dagen. Wil je eigenlijk om 11 uur in je bed liggen, begin dan met om 9 uur al te gaan slapen.

3.Stop met snoozen

Het klinkt logisch, maar de snoozebutton is niet wat je kan gebruiken als je beter op wil staan. Zodra je wakker bent, ben je wakker: ga dan ook je bed uit. Hoe langer je snoozet, hoe minder je uitrust, namelijk. Je wake-up call moet ook een vaste tijd hebben.

4. Verplaats je wekker

Stoppen met snoozen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het grootste probleem is dat we het onszelf te makkelijk maken om te snoozen: verplaats je wekker, zodat je je bed uit moet komen om ‘m uit te zetten. Blijf dan ook uit je bed. Ga naar de keuken en haal een glas water of koffie om de dag mee te beginnen.

5. Laat je gordijnen open

‘s Nachts moet je het artificiële licht buiten laten, maar ‘s ochtends moet je het natuurlijke licht juist naar binnen laten komen. Het is moeilijk om in je bed te blijven als de zon recht in je gezicht schijnt. Zonlicht geeft je ook nog eens een vitamine D boost, wat essentieel is om je dag goed te beginnen.

6. Zorg dat je iets hebt om naar uit te kijken

Als je elke dag iets te doen hebt waar je naar uitkijkt, is opstaan een stuk makkelijker: denk maar aan hoe snel je vroeger naast je bed stond als het je verjaardag was. Zeker als je leuke activiteiten in de ochtend hebt gepland, zoals een brunch met vrienden of een uitje naar het strand, wordt het makkelijker om je bed te laten voor wat het is en met de dag te beginnen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.