Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 15 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit verdienen de castleden van The Crown seizoen 5 per aflevering

Na lang wachten staat het nieuwe seizoen van The Crown ein-de-lijk online. Voor dit 5e seizoen werd een geheel nieuwe crew aangewezen die de Britse Royals in de 90’s mochten vertolken. Ben jij benieuwd hoe veel de castleden nou eigenlijk op hun bankrekening krijgen? Wij zoeken het voor je uit.

Het nieuwe seizoen van The Crown

The Crown seizoen 5 staat online en de wereld is weer flink aan het bingen geslagen. De controversiële serie geeft ons een intiem maar fictief inkijkje in het leven van het koningshuis dat wél enorm dicht bij de realiteit staat. Ook komt de serie qua tijdperk steeds dichter bij het heden en zijn we inmiddels in de jaren 90 beland, waarin Princess Diana de hoofdrol speelt (zie hier de trailer). De Netflix-serie is ongekend populair en dus staat er voor de acteurs ook een riant salaris tegenover.

De salarisstrook van de crewleden

Actrice Elizabeth Debicki had de intense opdracht om de rol van Lady Di te vertolken en deed dat met ongelofelijk succes (spot alle gelijkenissen hier). Haar uiterlijke kenmerken, manier van praten en bewegen – we hebben nog maar zelden een sprekendere, realistischere versie van Diana’s karakter gezien. Voor deze pittige uitdaging heeft Elizabeth een flink geldbedrag ontvangen, maar er is nog iemand die dit overtreft (en niet zo’n beetje), namelijk Imelda Staunton, die Queen Elizabeth II speelt in de serie.

Dit is wat de acteurs van The Crown (naar verluidt) verdienden:

*Tromgeroffel*

– Queen Elizabeth II – Imelda Staunton: $50k per aflevering
– Princes Diana – Elizabeth Debicki: $30k per aflevering
– Prince Philip – Jonathan Pryce: $15k per aflevering
– Prince Charles – Dominic West: $10 per aflevering
– Camilla Parker Bowles – Olivia Williams: $10k per aflevering
– Princes Anne – Claudia Harrison: $10k per aflevering
– John Major – Jonny Lee Miller: $8k per aflevering
– The Queen Mother Elizabeth – Marcia Warren: $5k per aflevering

De eerste foto’s van The Crown seizoen 6 (mét William en Harry!) zijn uitgelekt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.