Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Body & Mind 12 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

5 manieren om dichter naar elkaar toe te groeien tijdens de feestdagen

Je hebt een fijne relatie, maar af en toe lijkt het alsof jullie minder moeite voor elkaar doen dan in het begin. Herkenbaar? Dan kunnen we je geruststellen: dat geldt voor veel koppels. Leuk is het echter niet, want is er een fijner gevoel dan iemand die moeite voor jou doet? Wij denken van niet, en daarom delen we 5 manieren om dichter naar je partner te groeien tijdens de feestdagen.

De donkere dagen rondom kerst zijn wat ons betreft dé dagen om je partner beter te leren kennen. De setting is er in elk geval naar: het is ‘s avonds vroeg donker, je kunt kaarsjes aansteken en de kerstboom maakt alles nog gezelliger. Zo word je closer met je partner tijdens de feestdagen.

1. Plan tijd voor jullie in

Tijdens de drukke feestdagen wil het nogal eens voorkomen dat jullie van hot naar her vliegen. Eerste kerstdag bij jouw familie, tweede kerstdag naar zijn ouders, een kerstfeestje met de vriendengroep… Maar vergeet niet om tijd voor jullie tweeën in te plannen. Juist tijdens de drukke dagen is het van belang om even tijd voor jullie zelf te hebben om zo dichter naar elkaar te kunnen groeien.

2. Wees nieuwsgierig naar elkaar

Merk je het van jezelf dat je de laatste tijd geen goede gesprekken meer hebt gevoerd, omdat je niet hebt doorgevraagd? Maak daar een actiepunt van tijdens de feestdagen. Plan een luisterdate in, en vertel elkaar hoe je je écht voelt. Dat mag over koetjes en kalfjes gaan, maar natuurlijk ook over onderwerpen die er echt toe doen.

7 dingen die je nú kunt doen om je relatie een beetje beter te maken

3. Spreek waardering uit

Als je al een lange tijd in een relatie zit, dan het voorkomen dat je elkaar voor lief neemt. En dat terwijl jullie relatie zo bijzonder is! Vergeet dus niet waardering naar elkaar uit te spreken. Zeg bijvoorbeeld dagelijks waarvoor je dankbaar bent in de relatie. Sowieso dat dat jullie relatie weer een boost gaat geven.

4. Heb plezier!

Lange autorit voor de boeg? Maak een playlist met nostalgische muziek waardoor jullie zin krijgen in die verre reis. Maak het thuis gezellig, en speel een spelletje bij het haardvuur. Is het koud buiten? Ga júíst samen op avontuur, rijd naar een plek in de natuur en geniet. Plezier hebben in de relatie is ontzettend belangrijk – iedere avond op de bank zitten en naar de tv kijken gaat niet zorgen voor het maken van herinneringen. Leuke dingen inplannen wel, en daar moet je soms even wat meer moeite voor doen.

5. Raak elkaar aan

Tegen elkaar aankruipen als jullie net wakker worden, een liefdevolle aanraking tijdens het avondeten of natuurlijk sexy time tussen de lakens. Aanrakingen zijn belangrijk, ze zorgen ervoor dat de ander weet dat je om elkaar geeft. Daarbij zijn de koude wintermaanden dé tijd om tegen elkaar aan te liggen. Onder een kleedje, met een knisperend haardvuur…

Date night? Dit zijn de beste films op Netflix om te kijken met je lover

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.