Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 1 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Tussen de lakens: deze sekstrends gaan we in 2021 zien

Als we vorig jaar met een woord moeten omschrijven, is het wel verandering. Afgelopen jaar veranderde alles. Op het gebied van werken, van sociale activiteiten én op het gebied van daten en seks. Hoewel we nog niet helemaal weten wat dit jaar voor ons in petto heeft, weten we wél wat de sekstrends van 2021 zullen zijn.

LELO, een grote naam op het gebied van intieme lifestyleproducten, heeft voorspeld wat komend jaar gaat brengen tussen de lakens.

Sekstrends 2021

Het afgelopen jaar werd er door Nederlanders meer seksspeeltjes gekocht dan ooit. Niet gek ook, want het coronavirus heeft voor veel veranderingen gezorgd. Ook tussen de lakens. Hoog tijd om vooruit te kijken en eens in te zoomen op wat 2021 ons zal brengen op het gebied van seks. Dit zijn de sekstrends van 2021.

1. Online daten it is

Ook dit jaar is online daten dé manier om nieuwe potentiële lovers te ontdekken. Niet dat we een andere keus hebben. Je kunt het ook positief bekijken: waar je voorheen de deur uit moest voor een date die het totaal niet waard was, krijg je nu een veel betere indruk voor je überhaupt af gaat spreken. Ook fijn: je gaat beter nadenken of je de stap naar seks met deze persoon wel ziet zitten. Zie het als een soort kennismakingsgesprek voordat je een sollicitatie hebt.

2. Om te ontdekken: clitorale seksspeeltjes

In 2021 worden we clitkundig. Jawel, we zijn aangekomen in het jaar waarin verfijnde seksspeeltjes worden ontwikkeld speciaal voor de clitoris. Na jaren onderzoek – zoals LELO bijvoorbeeld heeft gedaan – zijn er nu eindelijk speeltjes op de markt die niet alleen zijn ontwikkeld voor het zichtbare deel, maar óók de interne structuur begrijpen. Wel zo fijn.

3. Afstandseks

Net zoals daten op afstand gebeurt, is afstandseks ook iets wat we in 2021 als trend kunnen bestempelen. Ideaal als je niet met je lover of seksbuddy samenwoont en door de maatregelen ook niet samen kan zijn. Via Zoom, instant messaging en andere apps wordt afstandseks heel makkelijk gemaakt.

4. Kwaliteit boven kwantiteit

Vergeet de pandapunten, in 2021 gaat kwaliteit boven kwantiteit. We kiezen betere partners, zullen zelf meer ons best en meer moeite doen en de seks die we hebben zal minder frequent zijn, maar meer voldoening geven. Fun fact: waar je denkt dat de pandemie zorgt voor veel tijd voor seks, hebben we minder seks dan generaties voor ons.

5. Je eigen lichaam ontdekken

Hoe je het wendt of keert: door de pandemie heb je meer tijd voor jezelf dan ooit. Ook om je eigen lichaam te (her)ontdekken. De gegroeide verkoopcijfers van seksspeeltjes in 2020 is daar al een teken van en in 2021 gaan we dat alleen nog maar meer zien en beleven. Enjoy.

Ook benieuwd naar de trends op het gebied van daten van dit nieuwe jaar? We got you.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.