Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty 6 okt 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit is de favoriete (en zeer verrassende!) beauty hack van topmodel Soo Joo Park

Zoals elk seizoen geeft L’Oréal Paris een show tijdens Paris Fashion Week. En dat is best opvallend, want deze show draait, in tegenstelling tot alle andere shows tijdens Fashion Week, niet om mode, maar juist om beauty. Maar dat is niet alles waarmee de show opvalt. Het merk laat namelijk al hun ambassadeurs meelopen, wat dit jaar voor een catwalk vol beroemdheden zorgde. Wij kregen de kans om een van hen vlak voor de show te interviewen, namelijk: Soo Joo Park.

Door de ontelbare keren dat topmodel Soo Joo Park door de beste professionals wordt opgemaakt, weet ze alle hacks als een van de eersten.

L’Óreal Paris showde Parijs wat beauty is

L’Óreal Paris is een van de allergrootste beautymerken ter wereld en weet zichzelf keer op keer op de kaart te zetten met de meest innovatieve, mooiste en beste producten. Van make-up tot skincare en reiniging, het merk produceert het allemaal. Tijdens Paris Fashion Week nam het merk de tijd en ruimte (onder de Eiffeltoren) om de wereld te laten zien wat ze allemaal kunnen en allemaal in huis hebben. En dat is niet alleen een reeks aan fantastische producten en make-up professionals, maar ook een legioen aan krachtige ambassadrices. Onderdeel van dit legioen is topmodel Soo Joo Park, die wij het hemd van het lijf mochten vragen over haar favoriete producten en beautyhacks. En dat laatste, dat zorgde voor nogal een opvallende truc waar wij nog niet bekend mee waren.

De beautyhack die Soo Joo Park het liefst toepast

Waar de meeste beauty-liefhebbers hun make-up routine beginnen met een foundation om de basis te zetten voor de look, pakt Soo Joo Park het liever anders aan. Ze verklapte in het interview dat ze het fijn vindt om eerst ál haar make-up (inclusief eyeliner) aan te brengen, voordat ze foundation op doet.

Ook vertelde ze dat ze het mooi vindt om haar lippen een klein beetje te “overlinen” met een lipliner om de vorm wat aan te zetten en te accentueren. En zelfs dit doet ze voordat ze make-up op de rest van haar huid aanbrengt. Opvallend dus. Toch blijkt ze zeker niet de enige te zijn die deze hack gebruikt.

Dit is waarom je de hack van Soo Joo Park toe wilt passen

Een van de belangrijkste redenen is eigenlijk heel logisch. Wanneer je een uitgebreide oog-look maakt, met bijvoorbeeld oogschaduw en eyeliner, komt het wel eens (of eigenlijk gewoon meestal) voor dat er kleine korreltjes van het product op je wang valt. Deze korreltjes kunnen een flinke pain in the ass zijn om op een subtiele manier weg te werken zonder de foundation ook meteen te verwijderen. Veel slimmer is het daarom om je foundation pas erna aan te brengen.

Ook werkt de techniek volgens sommige professionals perfect om een meer natuurlijke look te creëeren. Zij brengen dus eerst contouring en blush aan, waarna de foundation hier overheen wordt gebruikt. Let hierbij wel op dat dit alleen werkt wanneer je contour en blush gebruikt met een crème-substantie. Doe je dit met poeder-producten, dan zullen de producten minder goed blenden.

Deze wetenschappelijk onderbouwde contourhack gaat viraal op TikTok

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.