Emma Toussain
Emma Toussain Geld 21 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit is je maximale hypotheek als je 2000 euro per maand verdient

Het kopen van een huis lijkt voor heel veel mensen onbereikbaar en door de huizenmarkt is dat helaas ook zo. Heb je eigenlijk wel kans op een koophuis als je 2000 (bruto) per maand verdient? Wij zoeken het uit.

Je maximale hypotheek bij een salaris van 2000 euro per maand

Je komt tegenwoordig bijna nergens meer met 2000 euro. Een verdrietige realiteit, helemaal omdat dat tientallen jaren geleden nog anders was. Die huizenmarkt is onbegonnen werk, helemaal als je voor het eerst wil gaan kopen.

Als je jouw salaris per maand 2000 euro bruto is, is de kans dat je iets kunt kopen (in de randstad) erg klein. Maar hoe veel krijg je van de bank?

Energielabel helpt ook

Als jij een huis koopt met energielabel B, dan kom je uit op een maximale hypotheek van €82.084. In Amsterdam koop je daar een.. parkeerplaats voor. Maar stel je koopt nieuwbouw of een huis met energielabel A+++? Dan kan je dus meer lenen, omdat je minder geld kwijt bent aan je energiekosten. Dan zit je, zonder daar wat voor te doen, al op een maximale hypotheek van €122.259. Dat betekent dat je €40.175 omhoog gaat in wat je kan lenen, door voor een duurzaam huis te kiezen.

We hebben even gezocht op Funda, maar er zijn geen huizen van €122.259 met het nieuwste energielabel dus die vlieger gaat niet op. Je moet het dus doen met dat eerst genoemde getal (of heel veel spaargeld hebben).

Dus bij 2000 bruto per maand en geen schulden.. wat krijg je dan?*

Dit is jouw maximale hypotheek met een bruto salaris van 3000 euro per maand

Wat koop je tegenwoordig nog voor dat geld?

Als je in de natuur en heel erg vrij wil wonen, kan je gaan voor deze woning in Wierum in Friesland. Voor €75.000 euro heb je dan 53 vierkante meter en een perceel van 91 (!) vierkante meter.

funda
Funda

Moet wel helemaal opgeknapt worden (en je moet in de middle of nowhere willen wonen) maar dat kan zeker. Oplossing? Een partner zoeken, heel veel spaargeld hebben, geboren zijn met rijke ouders of de loterij winnen.

*Dit is een schatting, voor een echte berekening kan je het beste contact opnemen met hypotheekadviseurs.

De lente is begonnen: dit kan je alvast doen tegen hooikoorts

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.