Anne Smits
Anne Smits Beauty 9 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom je ook SPF voor je handen en haar wil gebruiken

NSMBL deelt regelmatig hoe belangrijk het is om SPF op je huid te dragen. Hopelijk ga jij dan ook niet meer zonder de deur uit. Eerder deelden we al of make-upproducten met SPF voldoende zijn om je te beschermen tegen de lentezon. Deze keer vertellen we jou waarom het beschermen van alleen je gezicht met SPF niet genoeg is om je goed tegen de zon te beschermen.

Sla die SPF alvast maar in.

Dit is waarom je ook SPF voor je handen en haar wil gebruiken

SPF staat voor Sun Protection Factor en beschermt je huid tegen de schade van de zon. Het is belangrijk om je huid elke dag te beschermen met een SPF, ongeacht de tijd van het jaar en of de zon schijnt. Niet alleen je gezicht, maar ook je handen en je haar zal je moeten beschermen tegen de zon.

Beschermen van je handen

Wist je dat onze handen samen met het gezicht als eerste te maken krijgen met huidveroudering? Logisch natuurlijk, want de handen en het gezicht zijn de enige lichaamsdelen die altijd bloot zijn en dus te maken krijgen met de negatieve effecten van de zon. Waarschijnlijk zal je er niet snel aan denken om ook je handen in te smeren met een SPF. Doe je dit niet? Dan zal de huid van de handen dunner worden, waardoor je aderen en pezen beter zichtbaar worden. En op gerimpelde handen zit niemand te wachten. Dus gooi een handcrème met een SPF van minimaal 30 in je tas, en smeer je handen ermee in zodra je naar buiten gaat.

Beschermen van je haar

Wanneer je gebruikmaakt van een stijl- of krultang, is het noodzakelijk op je haar te beschermen tegen de hitte met een heat protection. Dat geldt ook wanneer je haar in de zon komt. Net als je huid bescherm je jouw haar en hoofdhuid tegen de effecten van de zon met een SPF. Zo voorkom je dof en beschadigd haar.

NSMBL’s beautymaand: de juiste basis van een skincare routine

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.