Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Lichaam 16 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit merk maakt het meest comfortabele menstruatieondergoed zodat jij geen tampons hoeft te dragen

Menstruatie is één van die vervelende dingen waar eigenlijk niemand op zit te wachten, maar waar wij vrouwen het nou eenmaal mee moeten doen. Helaas pindakaas. Buikkrampen, mood-swings, hoofdpijn… er zijn al genoeg dingen die deze weken wat lastig maken. Daarom kunnen we het er onszelf verder maar beter zo makkelijk mogelijk vanaf maken. Al die tampons, maandverbanden en cups kunnen zorgen voor heel wat ongemak, maar gelukkig komen er steeds meer merken met een heel comfortabele vervanger.

Doei tampons!

Het ongemak van ongesteldheid

Open en bloot over ongesteldheid praten lukt nog steeds niet iedereen. “Het is die tijd van de maand”, vertellen sommige vrouwen als ze even wat minder goed in hun vel zitten tijdens hun menstruatie. Om het even iéts minder ongemakkelijk en vervelend te maken komen steeds meer merken met menstruatieondergoed. Meestal niet het meest sexy, maar wel zo handig én comfortabel.

Ondergoed voor ongesteldheid van Sloggi
Sloggi

Comfortabel menstruatieondergoed

Oke, we zullen even eerlijk zijn. Als we denken aan een sexy lingeriemerk is Sloggi zo ongeveer het laatste merk waar we aan denken. Tóch kennen we het allemaal en dat komt door een andere essentiële eigenschap: comfort. Sloggi ondergoed zit nou eenmaal mega lekker, knelt niet, is zacht en is daarmee gewoon super fijn om te dragen. Niet geheel verrassend dus dat ook zij nu met hun eerste menstruatie-ondergoed zijn gekomen. Het materiaal is zacht, de naden zijn bijna onvoelbaar en de absorpielaag geeft je een veilig gevoel. Ook is het geschikt voor iedere hevigheid van de menstruatie doordat er twee modellen met verschillende absorptie-niveaus beschikbaar zijn.

Voor ieder wat wils

De ‘Light’ stijl kan ongeveer dezelfde hoeveelheid bloed absorberen als een kleine tampon, terwijl de ‘Medium’ tot drie tampons bloed kan opvangen en een super-absorberende laag biedt. Beide kunnen tot acht uur gedragen worden en bevatten een antibacteriële laag. Deze acht uur zijn eigenlijk voor ons nog de enige reden voor twijfel, want hoe doe je dit dan als je een dag naar werk of school gaat? Toch vinden we het wel de moeite waard om dit uit te proberen, want maandverband of tampons zijn buiten oncomfortabel ook gewoon enorm slecht voor het milieu en de afvalproductie.

Je menstruatiebloed als gezichtsmasker? Deze beautyhack gaat viraal op TikTok om deze reden

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.