Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Beauty 29 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 5 beste parfum dupes voor deze zomer

Eerder somden we al onze 7 favoriete parfums voor het voorjaar op. Stuk voor stuk frisse, energieke en levendige geuren die perfect in het seizoen passen. Nu pakken we deze nog graag even door, maar dan met een extra hint. Een aantal van onze (ook) favoriete parfums hebben namelijk (héél) vergelijkbare dupes, die dus stukken betaalbaarder zijn.

Doe er je voordeel mee.

De beste parfums voor een prikkie

Een goed parfum is een zwaar underrated accessoire. Niet alleen kan een mooie geur dienen als een manier om de juiste sfeer en mood te bereiken het laat ook een stukje persoonlijkheid, smaak en stijl zien. Parfum zegt wat ons betreft dus meer over iemand dan je in eerste instantie zou denken. Wil jij wel een knap parfum dragen, maar ben je er liever geen rib uit je lijf aan kwijt? Wie weet zit hier dan een goeie dupe voor jou tussen voor een zachter prijsje dan het origineel.

1. Diptyque Do Son Parfum = Dossier Amberly Tuberose

Een van de oprichters van Diptyque, Yves Coueslant, bracht als kind vele zomers door in Do Son, een resort in Ha Long Bay, Vietnam. Met de lichte, luchtige geuren met hints van tuberose, jasmijn en oranjebloesem werd deze geur opgedragen aan zijn herinneringen daar. Dossier liet zich door Diptyque inspireren en ontwikkelde een parfum dat wel heel veel weg heeft van de Do Son – alleen dan voor een zachter prijsje.

De Diptyque Do Son Eau de Parfum is verkrijgbaar voor €150 via Skins en de Ambery Tuberose van Dossier voor $29.

Dupe diptyque Do Son x Dossier Amberly Tuberose

2. Gucci Flora Gardenia Parfum = Zara Cashmere Rose

De naam van het parfum verklapt eigenlijk precies alles al: de Gucci Flora draait om één specifieke bloem, de Gardenia. De bloem wordt versterkt door jasmijn, bruine suiker, rode bessen en perenbloesem. De  Zara Cashmere Rose geeft hetzelfde zachte, zoete en verslavende gevoel dankzij de perzik, white musk en lotusbloemen.

De Gucci Flora Gardenia Parfum 100 ml is verkrijgbaar voor €137 via de Bijenkorf en Zara Cashmere Rose voor €17,95.

Parfum dupe Flora Gardenia x Zara Cashmere rose

3. Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 = & Other Stories Déjà Vu Mood

Geen parfum zo’n grote hype als die van Maison Francis Kurkjian Paris. Ook wij zouden het liefst elke dag gehuld in het verfijnde, bloemige, amber, en houtachtige naar buiten gaan, maar we moeten bekennen dat elk spraytje toch wel echt lichtelijk pijn doet in onze portemonnee. & Other Stories weet ons te redden, want komt wel héél dicht in de buurt.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 is verkrijgbaar voor €150 voor 35 m en het & Other Stories Déjà Vu Mood Eu de Toilette voor €30 voor 50 ml.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge dupe

4. Jo Malone Wood Sage & Sea Salt Cologne = Zara Ebony Wood

Stel je voor: Na een drukke week ontsnap je een dagje naar het strand. Even uitwaaien, staren naar de golven en frisse lucht inademen. Grote kans dat je deze geur precies met de tonen van Jo Malone Wood Sage & Sea Salt associeert. Wil je jezelf elke dag even dit geniet moment gunnen, dan deze geur zeker een aanrader. Nog niet helemaal ready voor de prijscategorie? Ga dan gauw naar de Zara voor hun Ebony Wood parfum – gemaakt in samenwerking met Jo Malone.

Wood Sage & Sea Salt Cologne van Jo Malone is verkrijgbaar voor €62 voor 30 ml en de Ebony Wood parfum van Zara voor €29,95 voor 100 ml.

Jo Malone Wood Sage x Zara Ebony Wood

5. Chanel Coco Mademoiselle = Lidl Suddenly Madame Glamour

Coco Mademoiselle is zo’n klassieker die nooit verveelt. De geur is te kenmerken als vrouwelijk, elegant, oriëntaals en fris – een combinatie die maar weinig parfum huizen weten te bereiken. Weet je de kwaliteit van een goede geur te waarderen, maar is de échte Coco momenteel een tikje te duur? Ga dan eens langs bij de Lidl. Verrassend genoeg zijn ook daar veel dupes te vinden. De Lidl Suddenly Madame Glamour heeft bijvoorbeeld heel veel weg van Coco Mademoiselle.

Chanel Coco Mademoiselle Eu de Parfum is verkrijgbaar voor €77 voor 35 ml en de Lidl Suddenly Madame Glamour is verkrijgbaar voor €3,99 voor 50 ml.

Chanel Coco Mademoiselle x Lidl Suddenly Madame Glamour

De geur van het voorjaar: dit zijn onze 7 favoriete parfums voor de lente

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.