Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 22 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Van ‘divorce rings’ tot ‘we broke up’: 2024 is het jaar van de loud breakups

Waar relaties eerst een soft launch kregen, is het nu tijd om iedere breakup van de daken te schreeuwen. Of althans, online dan. In 2024 zijn breakups een veelbesproken onderwerp. Iets dat niet langer wordt stilgezwegen: de loud breakup era is van start gegaan.

Emily Ratajkowski zette de toon met haar divorce ring, als antwoord op alle blije foto’s met verlovingsring. En eerlijk is eerlijk, dit is een vibe.

2024 is het jaar van de loud breakups

Tot voor kort was het ontbreken van alle gezamenlijke foto’s op Instagram het enige teken dat een stel uit elkaar was. In alle stilte werden de foto’s verwijderd. Of, als er nog hoop was op samenkomen, gearchiveerd. In 2024 gaat dat anders. In de liefde is dit het jaar van de big gestures. Maar ook als de liefde verdwenen is, pakken velen het groots aan.

TikTok video’s over een breuk

TikTok, de plek waar veel trends beginnen, delen vrouwen massaal hun breakup verhaal. Iets wat eerder alleen met nabije vriendinnen werd besproken, is nu een online gespreksstarter. En dat is verfrissend. Iedereen is weleens afgewezen, en velen ook al eens gedumpt. Wat als we de schaamte voorbijgaan? Zo wordt een breakup ineens een stuk dragelijker.

Op TikTok heeft de zoekopdracht ‘we broke up’ inmiddels 72,6 miljoen views. Hierin doen mensen (en soms ook stellen) storytimes en GRWM-video’s posten waarin ze uitleggen hoe en waarom hun relatie eindigde.

@coolcatz.4neva

@bigbeeflord420 ben needs time, thats what i want to give him. I love you forever big beef lord, im your biggest fan.

♬ original sound – Eeeeeeee

De divorce ring

Je breakup aankondigen, is voor sommigen al een ding. Emily Ratajkowki ging nog een stapje verder, zij vierde haar scheiding met een divorce ring. Met de hulp van Alison Chemla, creative director van sieradenmerk Alison Lou, maakte Emily van haar oude verlovingsring, met een peervormige en een princessgeslepen diamant, twee aparte ringen.

“The rings represent my own personal evolution,” vertelde Emily aan Vogue. “I don’t think a woman should be stripped of her diamonds just because she’s losing a man.” Een mooie gedachte, die er wereldwijd voor zorgde dat veel gescheiden vrouwen hun verlovings- of trouwring gingen upcyclen. Daarnaast worden er ook nieuwe ringen aangeschaft als divorce ring. Dat geeft de term retail therapy toch weer een nieuwe lading.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.