Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 25 dec 2021
Leestijd: 5 minuten

Deze hacks zorgen ervoor dat jij oogschaduw aanbrengt als een professionele visagist

TikTok en Instagram staan tegenwoordig helemaal vol met de meest handige make-up tutorials. Deze tutorials zorgen ervoor dat wij tijdens de lockdown veel nieuwe technieken leren. We zijn namelijk nooit te oud om te leren en een beetje extra kennis op het gebied van make-up kan nooit kwaad. Daarom delen wij deze hacks die ervoor zorgen dat jij oogschaduw aanbrengt als een echte pro.

Deze 11 hacks zorgen ervoor dat jouw oogschaduw er elke keer fabulous uitziet.

Make-up trends

Op social media vliegen de make-uptrends ons om de oren. Zo delen mensen op TikTok hun favoriete make-up tutorials en gaan we naar Instagram als we opzoek zijn naar wat inspiratie voor de perfecte look. Zo weten we wat de make-uptrends zijn voor het najaar van 2021 en weten we dat de #FourDots TikTok-make-uptrend ervoor zorgt dat mensen je aantrekkelijker vinden.

Nu gaan er opnieuw make-uphacks viraal op Instagram en deze keer heeft het alles te maken met je oogschaduw. Deze hacks moeten er namelijk voor zorgen dat jij oogschaduw aanbrengt als een professionele visagist.

1. Gebruik ten minste twee of meer make-upkwasten

Het is niet alleen voor de techniek beter om verschillende kwasten te gebruiken, maar het scheelt je ook veel tijd. Als je maar één kwast zou gebruiken moet je hem namelijk bij elke kleurwissel wassen. Ook zijn er veel verschillende oogschaduwkwasten die allemaal een andere functie hebben. Zo kan je een synthetische kwast met korte haren het beste gebruiken voor het aanbrengen van kleur op je oogleden en kan je een koepelvormige kwast het beste gebruiken voor het blenden. Wij zetten onze favorieten voor je op een rij.

1. Anastasia Beverly Hills #7B – € 22,39

oogschaduwkwast
Douglas

2. MORPHE Earth to Babe Bamboo – € 28,56

Douglas

3. M.A.C. 217S Blending Brush – € 22,50

oogschaduwkwast
Douglas

Deze Instagram-video laat zien hoe je zelf een perfecte faux-pony maakt

2. Oogschaduw aanbrengen voor de foundation

We kennen de struggle vast allemaal. Je hebt je gezicht prachtig opgemaakt en gaat bezig met je oogschaduw en er valt allemaal oogschaduw op je gezicht. Dit kan je nu niet netjes opruimen zonder je make-up te verpesten. Als je de stappen omdraait heb je hier geen last van.

3. Begin met een neutrale basis

Bij het aanbrengen van je oogschaduw kan je het beste beginnen met een neutrale basis. Het is dus een goed idee om olievrije huidverzorging te gebruiken rond je ogen en vervolgens een primer aan te brengen zodat je oogschaduw extra goed blijft zitten. Heb je hele vette oogleden? Gebruik dan een doorschijnende poeder om je ogen te matteren.

1. Too Faced Shadow Insurance – € 21,43

Primer make-up hack
Douglas

2. Smashbox Photo Finish Lid Primer – € 20,92

make-up hack
Douglas

3. MORPHE Bake & Set Fixing – € 14,28

make-up hack
Douglas

De overlijnde lippen van Hailey Bieber zijn alles wat je vandaag wilt zien

4. Werk van licht naar donker

Zodra je de neutrale basis hebt aangebracht op je oogleden is het tijd om verder te gaan met kleuren. Kies bij het uitzoeken van je tinten zowel lichte als donkere kleuren. Het aanbrengen van licht naar donker is zo belangrijk omdat het je meer controle geeft over het blenden van je oogschaduw. Bedankt ons later maar.

5. Probeer deze slimme blending-hack

Op TikTok worden ontzettend veel make-up hacks gedeeld. Zo ook deze hack die laat zien hoe je makkelijk je oogschaduw kunt blenden. De video laat precies zien hoe je de oogschaduw gemakkelijk kunt aanbrengen en vervolgens kunt blenden. Een oogschaduw look maken is nog nooit zo makkelijk geweest.

@tartecosmetics

would you try this? #selftaught #beginnermakeup #hiddengem #summer #eyemakeupturorial #beautyhacks #muatips #easymakeup #makeuphacks

♬ original sound – tarte cosmetics

6. Gebruik je crease om de vorm van je oog te accentueren

Je crease is de natuurlijke vouw in je ooglid, die zich meestal bevind aan de bovenrand van waar je oogbal eindigt. Door hier oogschaduw aan te brengen accentueer je de vorm van je oog en breng je een natuurlijke schaduw aan op je oog.

7. Pas op dat je niet te veel blend

Blenden is de beste manier om donkere tinten wat zachter te maken en zorgt voor een vloeiende overgang van kleuren. Helaas kan te veel blenden je oogschaduw soms ook verpesten. Dat kan er namelijk voor zorgen dat je oogschaduw er vlekkerig en ongelijk uit gaat zien.

8. Gebruik felle kleuren alleen in het midden van je ooglid en op de onderste wimperlijn

Hoewel we van neutrale kleuren houden voor onze oogschaduw, kan het gebruiken van kleur ook erg mooi staan. Als je niet vaak gebruik maakt van felle oogschaduwkleuren is het belangrijk dat je je eerst focust op het midden van je oogleden en je onderste wimperlijn.

9. Natte kwast = meer pigment

Als je een tint van je ogen wilt laten springen kan je gebruik maken van een natte kwast. Dit zorgt er namelijk voor dat het pigment van de oogschaduw nog mooier uitkomt op je oog. Deze hack is vooral prachtig als je gebruik maakt van een glitter oogschaduw.

10. Corrigeren

Ben je toch ergens uitgeschoten? Geen probleem, want met een beetje concealer heb je dit zo gefixt. Ook kan je met concealer scherpe hoeken creëren op je ogen.

1. Benefit Boi-ing Cakeless – € 24,74

make-up hack
Douglas

2. e.l.f. Hydrating Satin Camo – € 7,00

make-up hack
Douglas

11. Simpel werkt ook

Als je nou helemaal geen zin hebt om deze hele lijst af te werken kan je ook kiezen voor een cream oogschaduw. Deze kan je in één keer gemakkelijk met je vingen aanbrengen. Ze zijn er in veel verschillende tinten en zelfs met glitter: er zit dus voor iedereen wel wat bij.

1. e.l.f. Glitter Melt Liquid – € 7,00

Douglas

2. M.A.C. MAC X Fashion WeekPro Longwear Paint Pot – € 21,15

Douglas

3. CHANEL OMBRE PREMIÈRE – € 35,65

Douglas

Welke hack is jouw favoriet?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.