Inga Stoit
Inga Stoit Lichaam 19 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Douche jij meer dan 1x per dag? Dan wil je dit zeker even lezen

Het is heet en het is plakkerig, je zweet je suf – het is zomer. We zijn het er allemaal over eens dat niets zo lekker voelt als een verkoelende douche op een snikhete dag. Als je je lichaam meer dan één keer per dag wast kan je huid uitdrogen indien je niet weet wat je hierna moet doen. Dus hoe verzorg je je huid als je meer dan één keer per dag onder de douche staat? Dit zijn de drie gewoonten die je helpen om het vochtgehalte van je huid te behouden, zelfs als je de hele dag onder de douche in en uit springt:

1. Houd het bij lauw of koud water.. ‘t is al heet genoeg

Hoewel dit in het algemeen een goede vuistregel is, houdt niet iedereen ervan om in de winter een lauwwarme douche te nemen. Op dit soort warme zomerdagen is het natuurlijk realistischer en aangenamer om een koude of lauwe douche te nemen. Warme douches kunnen de huid uitdrogen, vooral als je meer dan één keer per dag doucht. Bovendien kan zonnebaden je huid ook van vocht beroven.

Deze fout maken we allemaal met onze voeten na het douchen

2. Verdrink je lichaam niet in zeep – nergens voor nodig

Een veel voorkomende misvatting is dat het van top tot teen bedekken van je lichaam met zeep de enige manier is om je huid echt te reinigen. De waarheid is dat hoe hydraterend je formule voor bodywash ook is, het wassen van je huid (vooral meer dan één keer per dag) kan zorgen voor uitdroging. Als je meer dan één keer per dag onder de douche staat, hoef je alleen zeep te gebruiken op de delen van je lichaam die echt vies worden. Geef prioriteit aan je oksels, voeten en huid rondom je intieme delen (je mag nooit de binnenkant van je vagina schoonmaken, want die is zelfreinigend). Water spoelt overtollig vuil op de rest van je lichaam prima weg.

3. Hydrate yo body

Als je maar één van deze stappen doet, kies dan deze: Hydrateer na elke douche. Dit sluit het water af, verzorgt je huid en voorkomt vochtverlies. En hoewel het verleidelijk kan zijn om na het douchen langer dan een paar minuten in je handdoek te blijven zitten, moet je proberen je lotion zo snel mogelijk aan te brengen. Als je te lang wacht, mis je de kans om die voedende ingrediënten echt in de huid op te laten nemen, waardoor je huid verder kan uitdrogen.

Zo schadelijk is heet douchen voor je huid en haar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.