Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 23 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

5 drankjes waardoor je een opgeblazen gevoel kunt krijgen

Niet is irritanter dan constant met een opgeblazen buik rond te lopen. Het voelt niet prettig en geeft een zware pressure. Heb jij snel last van een opgeblazen gevoel, en kan je niet zo 1 2 3 vinden waar het aan ligt? We gaan je een handje helpen met deze vijf drankjes waar veel mensen een opgeblazen gevoel van krijgen.

Natuurlijk kan die opgeblazen buik komen door je menstruatie of door iets wat je eet, maar het kan dus ook komen door verschillende drankjes.

5 drankjes die kunnen zorgen voor een opgeblazen gevoel

1. Frisdrank

No surprises here – frisdrank zit natuurlijk vol bubbels, en dat kan voor een opgeblazen gevoel in je maag zorgen. Daarnaast zitten de drankjes ook altijd vol met suikers. En helaas, met alleen wisselen van normale frisdrank naar zero-varianten ga je dit niet omzeilen, aangezien die drankjes ook nog steeds veel prik bevatten.

4 mogelijke oorzaken van dat opgeblazen gevoel na de seks

2. Alcohol

Slecht nieuws voor liefhebbers van cocktails. We wisten natuurlijk al dat alcohol niet al te best is voor je lever (en ook niet voor je slaapkwaliteit overigens), maar het regelmatig drinken van alcohol kan ook nog eens zorgen voor een permanent opgeblazen gevoel. Dat heeft onder andere te maken met de hoeveelheid suiker én het feit dat je gemakkelijk een paar glazen weg kunt drinken.

Wil je toch genieten van een glaasje alcohol op z’n tijd, maar de kans op een opgeblazen buik zo laag mogelijk houden? Ga dan voor seltzers of een kombucha met een laag alcoholpercentage. Die drankjes zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel laag blijft. Of ga voor een skinny cocktail, zoals wodka met een soda water en een citroentje.

3. Koffie to go’s

Met die ene latte of flat white is niets mis, maar ga jij vaak naar de Starbucks voor een Pumpkin Spice Latte, of ben jij gek op frappuccino’s? Door de grote hoeveelheid suiker die in die drankjes zit, ligt een opgeblazen gevoel op de loer.

DIY – Zo maak je de populaire Pumpkin Spice Latte van Starbucks in je eigen keuken

4. Energiedrankjes

De meeste energiedrankjes bevatten zo veel suiker, dat je er zelfs een chronisch opgeblazen gevoel van kunt krijgen wanneer je ze dagelijks drinkt. Ook de drankjes waar geen suiker aan toegevoegd is, bevatten vaak kunstmatige zoetstoffen die ook voor een opgeblazen gevoel kunnen zorgen.

5. Fruitsapjes

Dacht je lekker gezond bezig te zijn met je fruitsapje, krijg je er alsnog een opgeblazen gevoel van. Dat komt doordat je in een korte tijd een grote hoeveelheid fruitsuikers naar binnen werkt. Normaal gesproken worden die suikers afgebroken door de vezels die in het fruit te vinden zijn, maar door het juicen blijven er weinig vezels over. Het resultaat is een grotere kans op een opgeblazen gevoel.

Wil je profiteren van alle vezels en vitamines in fruit, dan kan je er dus beter voor kiezen om een los stuk fruit te eten. Zo weet je zeker dat je alle goede voedingsstoffen binnenkrijgt.

Last van een opgeblazen gevoel? Zo kom je er vanaf

Well+Good

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.