Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Haar 24 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

3 belangrijke tips van een haarexpert voor krullend haar

Krullend haar heeft nét iets meer verzorging nodig dan een steile coupe. Dat is natuurlijk niet erg, want je krijgt er een hoop volume voor terug. Maar hoe verzorg je jouw krullen nou het beste? In dit artikel delen we 3 handige tips.

Op healthplatform mindbodygreen deelt krullend haar expert Sunny tips voor meiden met krullend haar.

3 tips voor meiden met krullend haar

1. Voorkom beschadiging door hitte

Elke week een keer de stijltang gebruiken, dagelijks de föhn met een diffuser op de warmste stand… we stellen onze krullen bloot aan hitte. Te veel hitte. En wist je dat door die hitte jouw krullen kunnen beschadigen, waardoor het haar fragiel wordt en dus niet meer netjes blijft zitten?

Sterker nog, je kunt zelfs met een stijltang of föhn jouw haar verbranden. Tegen verbrand haar is helaas niets meer te doen – de enige manier om dat weer oké te krijgen, is een knipbeurt.

Wat je kunt doen als je jouw haar wél wilt stylen, maar geen beschadiging door de hitte wilt? Zet jouw haartools altijd op de laagste warmtestand, focus niet teveel op één pluk haar, en gebruik altijd een heat protector.

5 manieren om je haren te krullen zonder hitte te gebruiken

2. Verwijder build-up

Ooit gehoord van build-up? Dit is een laagje met overgebleven producten, olie, zweet en viezigheid wat in jouw haar blijft zitten. Je kunt het vaak niet echt zien, maar het kan er wel voor zorgen dat jouw krullen zwaarder worden en minder goed op hun plek vallen. Gebruik daarom eens per maand een clarifying shampoo om die build-up te verwijderen.

3. Eet goed en drink genoeg

Een mooie huid en gezond haar begint van binnenuit. Drink dus genoeg water, voed je lichaam met gezonde voedingsstoffen (groenten en fruit!) en eet vooral ook genoeg. Als je niet genoeg eet en drinkt, krijgt jouw lichaam niet de voedingsstoffen die het nodig heeft. Dat zie je direct terug in de gezondheid van jouw haar.

Last van haaruitval? Dat kan komen door één van deze 10 oorzaken

Een tip die mij persoonlijk heeft geholpen in mijn krullenjourney: krullen zijn niet gemaakt om perfect te zitten. Jouw haar kan zo veel verschillende krulpatronen hebben, en jouw haar is zo afhankelijk van verschillende omstandigheden (het weer, de temperatuur, luchtvochtigheid, wanneer je het gewassen hebt), dat het onmogelijk is om altijd een good hair day te hebben.

Dus omarm je natuurlijke krullen. Perfectie is niet haalbaar, en een beetje pluis is niet erg.

Dit is het natuurlijke, krullende haar van Khloe Kardashian en wij zijn obsessed

mindbodygreen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.