Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 19 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit is het echte interview dat prins Charles en Diana gaven na hun verloving

We kunnen wel zeggen dat Lady Diana Spencer de show steelt in seizoen 4 van The Crown. Naarmate haar relatie met prins Charles zich ontwikkelt, wordt ze lid van de koninklijke familie. Maar na de ‘fairytale’ (zoals aflevering 3 van de serie het noemt), verschijnen er barsten in de relatie van het stel. En dat ging precies zo in het echte leven.

In The Crown is de onderliggende spanning voelbaar, vooral tijdens het interview na hun verloving.

Verloving in The Crown

In de serie zien we het interview dat ze gaven na hun verloving, waarin prins Charles veel praat. Diana kijkt ondertussen vrij ongemakkelijk toe, waardoor de spanning voelbaar wordt. Maar de echte cringe komt als de verslaggever een opmerking maakt over hoe “very much in love” het koppel eruit ziet. Diana reageert daar snel op met, “Yes… absolutely,” terwijl ze in de camera kijkt.

Prins Charles geeft daarentegen een controversiële opmerking. “Whatever in love means,” grapt hij. De scène is in The Crown al erg ongemakkelijk om te bekijken, maar als je de echte beelden ziet, zie je dat het bijna precies zo verlopen is. Het echte interview met prins Charles en Diana zie je hieronder.

Interview Diana en Charles

En we begrijpen wel dat Diana zich niet helemaal op haar gemak voelt. Je hoopt namelijk niet dat je man zich na de verloving afvraagt wat liefde is. Zowel in het echte interview als in de scène in The Crown zien we hoe ongemakkelijk Diana zich voelt. Misschien was dit al een van de indicatoren van een huwelijk dat nooit echt zou gaan werken.

In de serie zien we dat Charles nog steeds gevoelens heeft voor zijn ex, Camilla Parker-Bowles, waarmee hij nu samen is. Eerder vertelden bronnen al aan The Mail on Sunday dat ook prins William het erg ongemakkelijk vond om zijn ouders terug te zien in The Crown.

the crown diana charles
Netflix

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.