Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 20 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Van fringe tot lagen: 5x kapsels voor lang haar zonder je lengte op te geven

Na maanden lang je lokken laten groeien, ben je gehecht geraakt aan je lange kapsel. Behalve dat het je een gezellige comfortdeken biedt in de winter, is je haar door dik en dun bij je geweest. Dat soort prestaties hebben jarenlang geduurd, we get it. Dus om alles weg te knippen, voelt als een grote beslissing.

Daarom hebben wij vijf kapsels voor jou op een rijtje gezet, zodat jij je lange haren niet hoeft op te geven. Beloofd.

Kapsels voor lang haar

Zin in iets anders voor een keer? Je hoeft je haar niet drastisch om te gooien voor een nieuwe look, je moet gewoon een beetje creatief zijn. Wij delen vijf makkelijke kapsels die jij direct wilt uitproberen.

1. Midi-kapsel

Midi haar is lang genoeg om alles te doen wat je qua styling nodig hebt, terwijl je alsnog de comfort van lange lokken hebt.  De kortere lagen geven je meer volume en voor wat meer pit en textuur kun je een krultang gebruiken.

2. Stoere lagen

Kortere en stoere lagen hebben een comeback gemaakt en hebben we al gespot bij Suki Waterhouse en Alexa Chung. Dus als je volume en textuur wilt toevoegen zonder de lengte aan te tasten, kies dan voor een kapsel met  choppy rock ‘n’ roll-lagen.

3. Fringe kapsel

Volle pony’s uit de jaren zeventig zijn op dit moment helemaal hot. Het knippen van een pony een groot verschil maken en is een snelle manier om verandering in je haar aan te brengen. Ga voor subtiele curtain bangs of een volle pony, zoals Brigitte Bardot uit de jaren zestig.

4. Subtiele lagen

Lang haar kan soms saai aanvoelen, vooral als het één lengte is. Lagen in je kapsel zijn de oplossing. Subtiele lagen kunnen volume en textuur toevoegen, precies waar je het nodig hebt.  De truc is om de lagen langer te houden, zodat ze een lift toevoegen.

5. Lange bob

Zin om je kapsel helemaal om te gooien en durf je iets meer dan de puntjes af te knippen? Kies dan voor de lange bob, aka lob. Dit kapsel behoudt de klassieke vorm van een bob, maar is net wat langer. Met een lange bob kun je ook alle kanten op, do we need to say more?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.