Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 28 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

The Crown-acteur Ed McVey lijkt eng veel op prins William, zo blijkt uit nieuwe beelden

Gister heeft Netflix de eerste beelden van William en Kate vrijgegeven. We zagen deze beelden natuurlijk al eerder, maar dan behind the scenes. The Crown staat bekend om de perfecte casting en dat is nu niet anders. Acteur Ed McVey lijkt sprekend op de jonge William en wij kunnen hier maar niet over uit.

The Crown seizoen 6 deelt eerste beelden

De serie is geïnspireerd op historische gebeurtenissen, brengt het leven van koningin Elizabeth II en de politieke en persoonlijke gebeurtenissen die haar bewind hebben gevormd gedramatiseerd in beeld. You gotta love it.

Wat gebeurt er in het nieuwe seizoen?

Met een nieuw decennium in zicht, begint prins William aan de universiteit in St Andrew’s, vastbesloten om een zo normaal mogelijk leven te leiden nu het nog kan. Kate Middleton uit Berkshire begint ook aan de universiteit. Wanneer ze elkaar voor het eerst op de campus ontmoeten, begint een nieuwe romance en daarmee een nieuwe toekomst voor The Crown, zoals we ‘m nu allemaal kennen.

Will & Kate

Ed McVey speelt de rol van prins William in de latere afleveringen van dit zesde seizoen. Dit is ook meteen het debuut van Ed, die in 2021 afstudeerde aan het Drama Centre London.

Een tweede nieuwkomer is Meg Bellamy. Zij werd gecast als Kate Middleton na het insturen van een auditie na een castingoproep op social media.
Ed en Meg filmden voor de komende serie eerder dit jaar in St Andrews, Schotland – en genoten van enkele van de echte locaties die hun personages twintig jaar geleden bezochten. Onderstaande foto achter de schermen toont Ed en Meg poserend voor het Northpoint Café in St Andrews waar Kate naar verluidt “Wills ontmoette”.

Netflix

Hier lees je meer over deze nieuwe acteurs.

Behind the scenes

Omdat de beelden op een echte universiteit zijn geschoten waren veel studenten toeschouwer van de scènes. Bekijk de grappige TikTok van de acteurs hieronder:

@shark_bateman

will and kate DUPE #thecrown #willandkate #standrews #royalfamily #standrewsuni #thecrownnetflix #princewilliam #katemidddleton #ukroyals #standrewsuni

♬ original sound – bateman

Rihanna heeft een nieuwe filmrol te pakken en niemand zag deze aankomen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.