Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 30 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Elin (26): ‘Mijn vriendinnengroep wil het Lowlands ticket voor een vriendin betalen, maar ik vind dat onzin’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een bekentenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Elin (26) haar verhaal.

Vandaag lees je het verhaal van Elin*, die samen met haar vriendinnengroep iedere zomer heel wat festivals afgaat. Zo ook Lowlands. Maar voor een vriendin wordt dat te duur. Nu biedt de rest van de groep aan haar kaartje te betalen, maar Elin vindt dat onzin.

‘Mijn vriendinnengroep wil het Lowlands ticket voor een vriendin betalen, maar ik vind dat onzin’

De Lowlands tickets worden ieder jaar duurder. Dat is voor velen reden om af te haken. Een vriendin van Elin besluit ook om niet te gaan. Daarom willen de vriendinnen van Elin het ticket van die vriendin betalen. Maar dat vindt Elin een minder goed idee.

Hi Elin, kan je iets meer vertellen over het Lowlands-plan van dit jaar?

”Ik ga al zes jaar op rij naar Lowlands festival. Ieder jaar met onze vriendinnengroep van de middelbare school, die bestaat uit zes meiden. Dat is echt vaste prik. We gaan wel naar meer ééndaagse festivals, maar Lowlands is echt het hoogtepunt van onze zomer.

De tickets worden alleen wel steeds duurder. Ik weet niet precies wat we het eerste jaar betaalden. Maar van de €300 die ik vorig jaar afrekende, moest ik wel even slikken. Toch vind ik het iedere cent waard. Nu is er alleen een vriendin die dat niet meer vindt. Ze wil haar spaarrekening een beetje spekken. Begrijpelijk, maar wel een stuk minder gezellig.”

En nu? Gaan jullie met z’n vijven?

“Daar lijkt het niet op. Toen de vriendin die afhaakte dit aankondigde tijdens een etentje, baalde iedereen enorm. Vooral omdat zij een van de gangmakers van de groep is, denk ik. Toen opperde één vriendin zonder te overleggen dat wij anders haar ticket betaalden, zodat ze alsnog mee kon. Ik schrok daarvan, maar de rest van de groep leek het een goed idee te vinden. Daar schrok ik nog meer van. De vriendin ging er half op in. Ze wilde het niet direct aannemen denk ik, maar ze zei wel dat het dan zeker een optie is dat ze mee gaat.”

Maar jij bent het dus niet eens met de keuze?

”Nee. Ik vind dat iedereen verantwoordelijk is voor z’n eigen financiële zaken. En omdat deze vriendin gewoon wat meer geld wil sparen, gaat ze niet mee. Het is niet dat ze het geld niet heeft, ze wil het gewoon niet uitgeven aan Lowlands. Waarom zou ik dat dan wel voor haar doen?

Ervan uitgaande dat een ticket minstens net zo duur is als vorig jaar, gaan wij met z’n vijven €300 ophoesten. Dat betekent dat mijn kaartje ineens €60 duurder wordt. Daar heb ik het geld ook niet echt voor.

Daarnaast vind ik het gek dat er nu ineens bepaald wordt dat het voor haar betaald wordt. Voorheen als iemand een festival oversloeg, hoorde je daar niemand over. Nu is het ineens Lowlands en moet de traditie per se in stand gehouden worden.”

Heb je tegen jouw vriendinnen gezegd hoe jij erover denkt?

”Ik heb het overlegd in een losse appgroep, maar de reacties waren niet echt positief. Mijn andere vriendinnen willen het bedrag alleen met z’n vijven splitten, omdat het in hun ogen dan ‘nog te doen is’. Wat betekent dat als ik het niet doe, het mijn keuze is geweest dat die vriendin niet mee kan. Dat maakt het erg lastig.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.