Emma Toussain
Emma Toussain Career 23 aug 2022
Leestijd: 5 minuten

Hoe ziet het leven van een Emirates cabin crew member eruit? 12 vragen aan stewardess Femke De Hoog Bouthoorn

Het is de droombaan van menig klein meisje: stewardess. Je maakt dan onderdeel uit van de cabin crew en het blijft een magische wereld. Je vliegt elke dag naar een andere bestemming, draagt een stijlvol pakje met hoge hakken en je ontmoet de meest bijzondere mensen. Ook hebben piloten en crew vaak aanzien als ze met z’n allen over het vliegveld paraderen. We hebben leuk nieuws: Emirates is aan het werven, dus je kunt deze droom nu waarmaken. Emirates is ook niet zo maar een luchtvaartmaatschappij, nee, het is de grootste internationale maatschappij ter wereld.

Leer Emirates kennen

Om een beetje een idee te krijgen van hoe deze baan eruit ziet stellen we 12 vragen aan Emirates-crewlid Femke De Hoog Bouthoorn. Je kunt je vast wel een beetje een voorstelling maken, maar het is toch leuker om te horen van iemand die dit werk dagelijks doet.

Femke Emirates
Femke De Hoog Bouthoorn in haar werkkleding

1. Hi Femke! Wat is het leukste aan je baan en waarom?

“Cabin crew bij Emirates zijn, omdat je daardoor de hele wereld over kunt reizen en de meest interessante mensen kunt ontmoeten. Ik ben altijd al gefascineerd geweest door verschillende culturen, en door deze baan leer je mensen van over de hele wereld kennen en nieuwe steden ontdekken. Het leert je om out of the box te denken, open-minded te zijn en ieders uniekheid te waarderen.”

2. Wat is de beste tip voor een beginnende stewardess?

“Als stewardess reis je voortdurend naar verschillende tijdzones. Met een heel dynamisch werkschema is het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dat betekent dat je moet letten op je slaapschema, je fysieke en mentale gezondheid, en dat je een manier moet vinden om met beide benen op de grond te blijven staan en contact te houden met familie en vrienden. Evenwicht is de sleutel!”

3. Wat is je favoriete bestemming en waarom?

“Er zijn zoveel geweldige bestemmingen, het is moeilijk om er maar één te kiezen! Elke plek heeft iets unieks; je kunt de beste gebakjes proeven in Parijs, de tempels van Bangkok verkennen, terwijl Seoul geweldig is om huidverzorgingsproducten in te slaan. Maar een van mijn favoriete bestemmingen is toch wel Hanoi, in Vietnam. Ik vond het zo leuk om Ha Long Bay te verkennen, te kanoën en het heerlijke lokale eten te proeven.”

4. Wat vindt jij het leukste aan het werken voor Emirates?

“Werken voor Emirates is internationaal, veelzijdig en biedt mogelijkheden om te groeien. Het komt met een aantal geweldige voordelen, zoals huisvesting, verzekering, tickets met korting om te reizen voor jou, je familie en je vrienden. Het bedrijf ondersteunt werknemers ook met hulp voor de directe families, wat handig kan zijn omdat het verhuizen naar een ander land niet altijd gemakkelijk is.”

5. Wat is jouw favoriete kenmerk van een Emirates vliegtuig?

“Mijn favoriete kenmerk van een Emirates vliegtuig is het product van wereldklasse aan boord, met speciale aandacht voor het comfort van de passagiers. De stoelen zijn ruim en worden geleverd met een kussen, deken en hoofdtelefoon, zodat je comfortabel kan zitten terwijl je kijkt naar de nieuwste film op ICE. Zo vliegt een langeafstandsvlucht zo voorbij!”

6. Wat is het vreemdste dat tijdens een vlucht is gebeurd en waarom?

“Misschien niet het vreemdste, maar zeker een van de meest gedenkwaardige momenten was een passagier die aan boord ging met de grootste glimlach op de vlucht van München naar Dubai. Toen ik hem vroeg wat de aanleiding was voor zijn glimlach, vertelde hij me dat hij net zijn eindexamen tandheelkunde had gehaald, en dan hij nu officieel tandarts is. Hij ging op vakantie naar Dubai voordat hij aan zijn nieuwe baan begon. Om het te vieren besloot de crew een polaroidfoto met hem te maken en hem een kaartje te schrijven om hem te feliciteren met deze geweldige prestatie. Hij was erg dankbaar!”

7. Heb je ooit de maaltijden in het vliegtuig geprobeerd en welke is je favoriet?

“Bemanningsleden hebben eigenlijk altijd maaltijden die speciaal voor hen aan boord worden gecaterd. Klanten kunnen genieten van regionaal geïnspireerde maaltijden die zijn bereid door bekroonde gastronomische chef-koks. Op elke route vind je een voorproefje van de bestemming nog vóór je aankomt! Je kunt aan boord ook heerlijke menu’s en traktaties bestellen wanneer je met ons reist op feestdagen en speciale gelegenheden.”

8. Als je wat tijd moet doden terwijl je op een luchthaven wacht – wat is dan je favoriete activiteit/restaurant/koffie?

“Als er op de luchthaven wat extra tijd is voor de vlucht, pak ik graag een kop koffie en praat ik wat met mijn collega’s/ ik denk dat mensen altijd wel een verhaal te vertellen hebben, en tijd samen met het team is erg belangrijk om goed samen te werken.”

9. Hoe is de slaapsituatie in het vliegtuig?

“Op langeafstandsvluchten hebben de bemanningsleden een speciale ruimte in het vliegtuig waar zij kunnen uitrusten en opladen voor de rest van de vlucht.”

10. Vertel ons iets verrassends over deel uitmaken van het cabinepersoneel van Emirates

“Door met internationale collega’s te werken en over de hele wereld te reizen, lijkt het veel meer verbonden. Ik heb wel eens in Hongkong of Athene gelopen en daar vrienden tegen het lijf gelopen die daar toevallig ook waren. Het is tenslotte een kleine wereld!”

11. Hoe ziet een ‘gewone werkdag’ er voor jou uit?

“Ik begin mijn dag graag met een snelle douche om wakker te worden, een snelle kop koffie, ontbijt en dan maak ik me klaar voor het werk. In de bus naar het werk luister ik meestal naar muziek of lees ik.

Na het inchecken voor de vlucht, ga ik door de beveiliging en naar de briefingsruimte. Hier komen het cabinepersoneel en de bemanning voor de vlucht bijeen om de vlucht van vandaag te bespreken. Daarna gaat de hele crew met de bus naar het vliegtuig. We voltooien de veiligheids- en beveiligingscontroles voordat de passagiers aan boord gaan van de vlucht.

Tijdens het instappen verwelkomen we de passagiers en helpen we hen met het organiseren van hun bagage. Dit is een belangrijke fase van de vlucht, omdat we ervoor zorgen dat iedereen relaxed is, en klaar is voor de vlucht.

Na het opstijgen zorgen we voor de veiligheid en het comfort van de passagiers en verstrekken we maaltijden en drankjes.”

Ook jouw toekomst?

Geïnteresseerd? Toekomstige kandidaten kunnen de Emirates Group Careers-website bezoeken voor meer informatie en om te solliciteren kan je terecht op deze pagina.

Deze TikTokker zat op dezelfde vlucht als Vogue’s Anna Wintour en je raadt nooit welke film ze koos

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.