Anne Smits
Anne Smits Relaties 26 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Even rustig aan doen met je geld? Deze date-ideeën zijn origineel en budgetproof

Van picknicken tot aan koekjes bakken: deze leuke, maar simpele date-ideeën ken jij waarschijnlijk al. Nu de lente eraan komt, kunnen we ook gaan fantaseren over buitenactiviteiten. Dus ben jij nog op zoek naar leuke, maar niet al te dure date-ideeën? Lees dan snel verder.

Het geluk zit ‘m in de kleine dingen

Deze date-ideeën zijn origineel en ook nog eens budgetproof

Het liefst eten we elke week buiten de deur en zouden we meerdere keren per jaar een citytrip boeken. Maar om het leven betaalbaar en ook je relatie leuk te houden, is het verstandig om eens na te denken over budgetproof date-ideeën. Ook delen wij maar al te graag onze reële bespaartips voor twintigers.

Neem een oppashond

Ben jij een echte hondenliefhebber? Vraag dan eens rond bij je vrienden of familie of je een dagje op iemands hond kan passen. Mocht dit lukken, dan ben je als het ware een ouder voor één dag. Ga samen met je date en natuurlijk de hond naar het park, het strand of de markt.

Pasta night

Koken is natuurlijk een activiteit die leuk is om samen met je date te doen. Maar in de keuze in wat je kookt, kan je eens in de zoveel tijd verschillen. Heb je wel eens nagedacht om zelf pasta te maken? Hiervoor moet je natuurlijk wel één keer in een pastamachine investeren. Maar voor een paar tientjes heb je er al een. Zet deze activiteit maar alvast in je agenda voor de lente. Dan kan je jouw zelfgemaakte pasta met een wijntje heerlijk opeten in de tuin of op je balkon.

Pak eens uit met een fondue

Fonduen is weer eens een leuke variatie voor je avondmaal én is tegelijkertijd een manier om gezellig en uitgebreid met elkaar te dineren. Je kunt kiezen voor de klassieke kaas- of vleesfondue. Maar je kunt ook voor een variatie gaan en bijvoorbeeld een Oosterse hotpot kiezen. Sluit je fondue-avond af met een heerlijke chocoladefondue.

Wedstrijd kijken

Ook een leuk idee: ga samen bij een sportwedstrijd kijken van een vriend of vriendin of ga bij de wedstrijd van je date kijken. Blijf daarna gezellig hangen en drink nog een drankje op de club. Zo kan je gelijk elkaars vrienden beter leren kennen. Budgetproof en ook nog eens heel gezellig, dat is win-win.

Maak je eigen proeverij

Haal een paar wijntjes of speciaalbiertjes in huis en je maakt eenvoudig je eigen high-wine of high-beer. Ga je voor de high-beer? Dan is het ook leuk om hiervoor een speciale set van bierproefglazen in huis te halen. Zo ervaar je de high-beer net alsof je in het café zit, maar een stuk goedkoper. Ben je niet zo van de alcohol? Je kunt natuurlijk ook met alcoholvrije drankjes aan de slag in je proeverij.

Ga vintage shoppen

Is jouw date een beetje fashionable? Ga dan samen op zoek naar vintage pareltjes op de markt of in vintage winkels. Ook kun je één keer per maand bij de IJ-hallen terecht voor de grootste vlooienmarkt van Europa. Voor een paar euro vind je hier de mooiste vintage stuks, ontzettend budgetproof dus. De eerstvolgende vlooienmatkt bij de IJ-hallen is op 15 en 16 april en op 27 april met Koningsdag.

Anne over sparen: ‘Dit heb ik als 23-jarige student de afgelopen twee maanden uitgegeven’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.