Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 20 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Het internet gaat los om een fan-theorie over de oorsprong van Joe Goldberg uit You

We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben het derde seizoen van You in een weekend uitgekeken. De tien spannende afleveringen zorgden ervoor dat we elke keer op het puntje van onze stoel zaten. We leren door al deze seizoenen steeds meer over Joe Goldberg en zijn verleden, maar ook het internet helpt hierbij. Er gaat namelijk een fan-theorie rond over het oorsprong-verhaal van Joe Goldberg die echt ontzettend logisch is.

Wij vertellen je alles wat je moet weten.

You seizoen 3

In het derde seizoen van You zien we hoe Joe Goldberg en Love Quinn naar Madre Linda verhuizen. Ze zijn getrouwd en krijgen zelfs samen een zoon genaamd Henry. Joe doet er alles aan om niet meer in foute situaties te komen, maar de jaloerse Love maakt dit erg moeilijk. In een stad als Madre Linda is er namelijk geen privacy en dit komt Joe en Love niet zo goed uit.

Vorige week leerden we al dat de nieuwe woonplaats van Joe en Love een geheime betekenis heeft. Deze week kwamen we erachter dat fans een wilde theorie hebben over wie Joe’s broer is in You en dit is niet de enige fan-theorie die rondgaat. Er gaat namelijk een nieuwe theorie rond die het oorsprong-verhaal van Joe Goldberg vertelt.

Twitteraars gaan los over derde seizoen van You

Fan-theorie

Fans geloven dat er meer achter Joe Goldberg zit dan dat we op het eerste gezicht zien. Ze vinden namelijk dat de karaktereigenschappen van Joe Goldberg erg lijken op die van Dan Humphrey in Gossip Girl. De fan-theorie gaat er dan ook over dat Joe en Dan eigenlijk dezelfde persoon zijn en dat Dan Joe als vermomming gebruikt.

Fans suggereren dat het verhaal van Dan in Gossip Girl eigenlijk het achtergrondverhaal van Joe is en wij vinden deze theorie niet vergezocht. Dan is namelijk Gossip Girl in de serieGossip Girl, wat ons erop wijst dat hij toen al wist hoe hij achter iedereens geheimen moest komen en dat hij zijn vrienden stalkte. Ook dacht iedereen dat hij een onschuldige jongen was, terwijl hij al die tijd gewoon Gossip Girl was. Dat klinkt ons allemaal iets té bekend.

Joe Goldberg is Dan Humphrey

De theorie suggereert dat het karakter van Joe een manier is voor Dan om de donkere kant van zichzelf te beleven. Meer dan alleen het runnen van een roddelblog. Meer is het zeker, want we weten allemaal waartoe Joe in staat is. Penn Badgley – die zowel Joe als Dan speelt – merkte zelf ook de vergelijking op. Hij vertelt: “The dialogue between these two shows, that are very different, but at the same time, there’s this very similar vein.” Zou het dan echt waar zijn?

In seizoen 3 kregen we ook wat meer te zien over het verleden van Joe Goldberg. Er werd onthuld dat Joe uit een arm gezin komt en Gossip Girl-kijkers weten dat Dan ook uit een armer gezin komt en een buitenstaander is. De gelijkenis tussen de personages is zeker aanwezig, toch is het onlogisch dat de twee aan elkaar gelinkt zijn. Helaas, maar een goede fan-theorie is altijd leuk.

Dit is waarom we Joe Goldberg in You zo gemakkelijk romantiseren

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.