Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Entertainment 7 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Fan van de film Matilda? Zó ziet de actrice er nu uit

Er zijn tientallen films waarmee iedereen is opgegroeid. Een van deze nostalgische knallers is Matilda, een film uit 1996, gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl. De actrice die Matilda speelde was 9 toen de film uit kwam en werd dus als klein meisje al wereldberoemd. Hierna hebben we niet heel veel meer van haar gezien. Je raad het al, we hebben eens uitgezocht hoe ze er nu uitziet en hoe ze haar leven vandaag de dag inricht.

Ze is bijna niks veranderd!

Matilda, dé kinderfilm van onze jeugd

Dé kinderfilm uit onze jeugd, Matilda, gaat over er een jong meisje die buitenaardse krachten bezit. Het meisje, Matilda, groeide op in een gezien waar ze niet werd gewaardeerd en ging naar een school met een tyrannische juf, Miss Trunchbull. Matilda besloot haar krachten te gebruiken om tegen onrecht te strijden en dat geeft haar meer macht dan ze ooit dacht te hebben. Een mooie les als je het ons vraagt. Helaas bezit de actrice uit de film geen échte toverkrachten en is de film inmiddels al zo’n 26 jaar oud. Dit betekent ook dat de actrice die Matilda speelde ook al lang geen klein meisje meer is.

Het leven van kindster Mara Wilson

Mara Wilson (a.k.a. Matilda) is inmiddels bijna 36 jaar. Na haar carrière als kindster besloot ze in in 2005 verhuisde te verhuizen naar de stad van de sterren, New York City. Hier studeerde ze aan de University Tisch School of the Arts. Ze speelde nog in meerdere films en series, maar kreeg nooit meer zo veel roem als in haar jonge jaren. Momenteel focust ze zich op een carrière als schrijfster, stemactrice en catlady.

Een uitgebreide Q&A via Instagram

Omdat veel fans meer van haar huidige leven wilden weten gaf Mara afgelopen weekend een Q&A via Instagram. Alle antwoorden op de vragen vind je hieronder.

Ook Mara gebruikt haar krachten tegen onrecht

Doordat ze zelf strugglede met depressies, angsten en OCD spreekt ze zich hier nu over uit en komt ze in actie voor verschillende goede doelen die hiermee te maken hebben. Ook komt ze op tegen het seksualiseren van kindsterren zoals Britney Spears en Milly Bobby Brown. Op deze manier maakt ze dus ook zelf gebruik van haar krachten om onrecht te bestrijden.

Dit wil je ff zien: zo ziet de cast van Glee er nu uit

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.