Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 18 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

Van Jennifer Lopez tot North West: dit zijn de meest memorabele Fashion Week-momenten

Waar februari normaliter gelijk staat aan fashion month, is het dit jaar iets anders. We kijken shows online en zien nieuwe collecties vooral digitaal. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we niks moois hebben om op terug te kijken. Er zijn genoeg memorabele momenten tijdens Fashion Week en het is hoog tijd die allemaal op een rij te zetten.

Van Jennifer Lopez voor Versace tot North West bij Yeezy, wij zetten ze op een rij.

Fashion Week: memorabele momenten

Fashion Week is niet alleen hét moment voor de nieuwe collecties, maar ook voor een goede dosis fashion statements. Zo zagen we Jennifer Lopez de show van Versace afsluiten in 2019, met dezelfde jurk (inclusief update) die ze droeg tijdens de Grammy Awards in 2000. Het moment ging direct viral.

In 2018 zagen we model Slick Woods voor Rihanna’s Savage x Fenty show tijdens New York Fashion Week. Ze was negen maanden zwanger en kort na de presentatie was het tijd voor haar bevalling. En natuurlijk hadden we vorig jaar North West, die in de Yeezy show van vader Kanye West tijdens Paris Fashion Week een nummer zong. We zetten alle memorabele momenten voor je op een rij.

1. Slick Woods

Tijdens New York Fashion Week in 2018 liet Slick Woods maar weer even zien hoe krachtig vrouwen zijn. Terwijl ze negen maanden zwanger was, stond het 24-jarige model in de show van Savage x Fenty.

Albert Urso/WireImage via GettyImages

2. Jennifer Lopez

In 2019 brak Jennifer Lopez het internet toen ze de Versace-show tijdens Milan Fashion Week afsloot in haar groene, tropische jurk. Eerder droeg ze deze jurk tijdens de Grammy Awards in 2000, nu draagt ze een update van de jurk.

fashion week momenten
AFP Miguel MEDINA / AFP

3. Lady Gaga

Lady Gaga stal de Marc Jacobs-show in 2016 toen ze verscheen op de catwalk. “It’s really wonderful that he brought me in as one of his models… This is just a Sunday for me,” vertelde ze aan Vogue. “My whole goal is to be here for Marc, making his vision come to life. It’s not about me, it’s about the clothes.”

Timothy A. CLARY / AFP

4. Precious Lee

Geloof het of niet, maar Versace koos haar eerste plus size-modellen tijdens Milan Fashion Week in September 2020. Precious Lee stal de show terwijl ze verscheen in een mini-jurk. Ze schreef later op Instagram, “Thank you from the bottom of my heart for raising the bar. I know how much this means and I will always cherish it. Not one little Black girl can say they can’t because we can, we always could and when you stay true, you will.”

fashion week
Versace

5. Rick Owens

Rick Owens staat erom bekend dat hij graag over de grens gaat. Tijdens zijn show voor Fall/Winter 2015-2016 liepen modellen op de catwalk terwijl hun geslachtsdeel zichtbaar was. “Boys with their d–ks out is such a simple, primal, childish gesture,” vertelde hij aan Vogue.

EPA/IAN LANGSDON

6. Karl Lagerfeld

Tijdens de Fall/Winter 2017/2018 show van Chanel bouwde Karl Lagerfeld de meest indrukwekkende catwalk ooit. Hij bouwde de Eiffeltoren en een raket op het decor van de catwalk.

AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT

7. Gigi Hadid

Niet alle helden dragen een cape. Tijdens de Chanel-show in 2019 haalde Gigi Hadid een YouTube-prankster van de catwalk.

David Fisher/Shutterstock

8. Kanye West & North West

De oudste dochter van Kanye West en Kim Kardashian maakte haar debuut in de Yeezy-show tijdens Paris Fashion Week. Terwijl de modellen over de catwalk liepen, zong North de sterren van de hemel.

fashion week momenten
Arnold Jerocki/GC Images/GettyImages

9. Queen Elizabeth & Anna Wintour

Een overwacht maar iconisch duo. Queen Elizabeth II kwam als verrassing naar de show van Richard Quinn tijdens London Fashion Week in 2018. Ze zat naast fashion royalty, Anna Wintour.

Yui Mok / POOL / AFP

10. Donatella Versace & The Supers

Iedereen stond versteld toen Donatella Versace de meest bekende modellen uit de 90’s op de catwalk bracht. De modellen aka The Supers verschenen op catwalk voor Spring/Summer 2018.

fashion week momenten
Miguel MEDINA / AFP

11. Ben Stiller & Owen Wilson

De sterren uit The Zoolander liepen de Valentino-show tijdens Paris Fashion Week.

MIGUEL MEDINA / AFP

12. Kenzo

Designers Carol Lim en Humberto Leon verplaatsten zich naar een andere wereld tijdens hun Spring/Summer 2017-show in Parijs.

BERTRAND GUAY / AFP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.