Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 18 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Natuurlijk heeft Kylie Jenner de Birkenstocks uit oude Hermès-tassen van €60.000

Het is geen geheim dat Kylie Jenner wel van een mooi designerstuk houdt. Zo heeft ze een unieke collectie aan vintage Dior, Chanel en Tom Ford voor Gucci-stukken. Haar laatste accessoire is absolute luxe ten top: Kylie heeft namelijk een paar “Birkenstocks” van MSCHF die gemaakt werden uit Hermès Birkin-tassen. (Ja, echt.)

En daar hangt een prijskaartje aan: ze kosten tussen de €28.000 en €63.000.

Kylie Jenner heeft nieuwe Birkenstocks

Afgelopen week deelde Kylie een foto op haar Instagram Stories van de nieuwe schoenen. De zwarte, strappy sandalen zijn niet te onderscheiden met de klassieke Birkenstock Arizona’s, alleen kwamen deze in een Hermès-oranje doos. Met gouden gespen en prachtig leer kon je wel stellen dat dit niet de gewone Birkenstocks waren. Op Instagram schreef ze, “Thanks @mschf,” het lijkt erop dat het een cadeau was.

De sandalen werden gemaakt uit oude Hermès Birkin-tassen (aka de duurste designertas out there). MSCHF maakt deze Birkenstocks door het kopen van oude Birkins en die vervolgens compleet te vernielen. Ze halen alle onderdelen van de tas, knippen het patroon uit en maken er vervolgens een slipper van. En als je denkt dat je voor een prikkie een mooie sandaal hebt, heb je het volledig mis. De prijzen gaan van €28.000 tot €63.000.

Instagram / @kyliejenner

Hermès

Dat Kylie Jenner groot fan is van modehuis Hermès, is geen geheim. Ze heeft een complete collectie aan Birkins en Kelly’s in de meest unieke uitvoeringen. Toch maken zowel Birkenstock als Hermès geen deel uit van deze unieke sandaal.

En hoewel Birkenstock al eerder populair werd door high-fashionmerken, is het dit keer een eigen idee van MSCHF. Merken als Valentino, Proenza Schouler en Rick Owens werkten wel al eerder met het sandalenmerk. Nu is Kylie Jenner groot fan en zal de sandaal opnieuw een opleving krijgen. De vraag is waar MSCHF al die Birkin-tassen vandaan haalt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.