Julia Schaap
Julia Schaap Fashion 25 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze podcasts verbreed jij je horizon op modegebied

Tegenwoordig luistert iedereen podcasts, ze zijn er daarom ook in alle soorten en maten. Van feministische podcasts tot podcasts over de liefde: je kan alle kanten op. De fashion weeks zijn nu bezig en daarom zetten wij onze vijf favoriete modepodcasts op een rijtje.

Oh, en alle podcast zijn te luisteren via Spotify.

Dit zijn onze 4 favoriete modepodcasts

Niet alleen via Pinterest en Instagram doen wij inspiratie op. Ook op Spotify en Apple Music leren we bij over het modelandschap.

1. The Business of Fashion Podcast

De host van deze wekelijkse podcast is Imran Amed. Hij bespreekt de grote mode-obstakels en hoe deze tegenwoordig getackeld worden, zoals retailproblematiek, maar ook de wereldwijde politiek en de stijlcultuur. In deze podcast worden er wekelijks verschillende onderwerpen besproken. Het is een betrouwbare podcast als het gaat om mode, want ze zijn altijd up-to-date over de nieuwste modetrends.

2. Dressed: The History of Fashion

Hosts Cassidy Zachary en April Calahan hebben met deze podcast een trouwe fanbase opgebouwd, wat niet zo gek is. Er wordt niet alleen over de geschiedenis van fashion gepraat, maar ook over de mode van nu. Ook schuiven er af en toe specialisten aan die dieper duiken in de complexe vragen en de huidige probelematiek in de modebranche. Een interessante podcast, als je het ons vraagt.

3. Silhouettes: A Fashion History Podcast

Van pakken tot trouwjurken, elk kledingstuk komt aan bod in Silhouettes: A Fashion History Podcast. Je kan wel zeggen dat de onderwerpen van deze podcast erg diepgaand zijn. Wederom een diepgaande podcast die verder kijkt dan de ontwerpen, maar ingaat op de manier hoe de hedendaagse mode de wereld beïnvloedt.

4. Articles of interest

Verschillende aspecten van de mode komen in deze podcast aan bod, zoals het stylen van casual kleding, maar ook de impact van fast fashion op het klimaat of de keuze in plus size mode. De podcast spoort mensen aan om na te denken over wat ze dragen, en wáárom ze dat dragen.

Wil je luisteren: 5x podcasts over mentale gezondheid en alles wat daarbij komt kijken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.