Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Mentale Gezondheid 2 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Wil je luisteren: 5x podcasts over mentale gezondheid en alles wat daarbij komt kijken

Het is 2023 en er wordt meer dan ooit gepraat over mentale gezondheid – en dat is goed. Toch is het helemaal niet gek als je op z’n tijd even niet zo lekker in je vel zit. Wij zetten een aantal podcasts op een rij die openlijk praten over mentale gezondheid en alles wat daar invloed op heeft – zo helpen we elkaar relativeren en reflecteren.

Want niets is zo verfrissend als openheid en transparantie.

5x podcasts over mentale gezondheid en alles wat daarbij komt kijken

In de volgende luistershows wordt openlijk gepraat over mentale struggles en de oplossing die de hosts daarbij vonden.

De Online Sisterhood

In De Online Sisterhood podcast gaan vriendinnen Widya en Coco iedere week het gesprek met elkaar aan over spiritualiteit, mentale gezondheid en het beste uit jezelf halen. Het is een rustgevende show om naar te luisteren, waar ook duidelijk de humor van de twee onderling naar voren komt.

Jessie’s Diary

Jessie-Jazz Vuijk kennen we als een open en liefdevolle vrouw, die zich veel bezighoudt met mentale gezondheid en spiritualiteit. Op Instagram deelt de hier veel over, maar in de podcast Jessie’s Diary deelt ze nóg meer. ”Ik heb zin om helemaal los te gaan, alles ongefilterd te vertellen en iedereen die er naar wilt luisteren is meer dan welkom” schrijft ze bij de aankondiging van de podcast én dat is precies de vibe die je voelt tijdens het luisteren.

Liev Dagboek

In de podcast Liev Dagboek spreek Serena open over de onderwerpen waar zij struggles mee heeft gehad en hoe zij hier weer overheen is gekomen. Wat ieder ander alleen in een dagboek zou schrijven, deelt Serena met haar luisteraars.

De Podcast Psycholoog

De Podcast Psycholoog is precies wat je ervan verwacht na het lezen van de naam. In de show worden er verschillende thema’s besproken, zoals het loslaten van patronen, het omgaan met emoties, het dealen met afgunst en meer. Onwijs interessant.

Joshua & Splinter in therapie

Twee van onze favoriete bekendheden, Splinter Chabot en Joshua Nolet, gaan in deze podcast in therapie. Psychiater Femke houdt niet alleen Joshua en Splinter een spiegel voor, maar ook jou als luisteraar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.