Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Love & Life 16 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Relatieadvies nodig? Deze podcasts over relaties en liefde zijn het luisteren waard

Soms heb je wat relatieadvies nodig, maar kunnen je vrienden je niet helpen. Relaties kunnen namelijk zo gecompliceerd zijn dat je zelf vaak ook geen idee meer hebt wat je moet doen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om relatieadvies te krijgen, onder andere doormiddel van podcasts over relaties.

Wanneer je flink in de put zit met je partner, wat relatieadvies nodig hebt of simpelweg meer wilt weten over liefde, wil je deze podcasts over relaties en liefde beluisteren.

Podcasts over relaties en liefde

Andermans verhalen aanhoren is niet alleen erg interessant, maar ook ontzettend leerzaam. Nu is niet elke relatie hetzelfde en hebben we allemaal te maken met verschillende personen, maar kun je al veel leren van hoe een persoon (in dit geval de host) op een bepaalde situatie reageert en hoe deze wordt opgelost of aangepakt.

Misschien kom je erachter dat je veel te overdreven reageert, of juist te weinig actie hebt ondernomen. Dat je meer aandacht moet besteden aan je partner, of je partner het misschien helemaal niet waard is. Kortom: het kan nooit kwaad eens te luisteren naar een goede en sappige podcast waar over niets anders wordt gepraat dan liefde, relaties, advies en seks.

1. Love Stories

In de podcast Love Stories gaat auteur Dolly Alderton met verschillende gasten om de tafel zitten en het voornamelijk over (duh) relaties hebben. Er wordt gepraat over liefdesverdriet, passie, maar ook verlangen en vertrouwen. Wat hebben deze relaties uiteindelijk betekend voor hun en wat hebben ze ervan geleerd?

Je kunt de podcast beluisteren op Spotify.

2. Modern Love

The New York Times heeft al een lange tijd een column waarin verschillende gasten hun visie op liefde en relaties verwoorden. Onder andere Kate Winslet van de Titanic en Gillian Anderson van, jawel, Sex Education kwamen er in voor. In de podcast worden soortgelijke onderwerpen aangesneden.

Je kunt de podcast beluisteren op Spotify.

3. Van Twee Kanten

Deze heerlijke Nederlandse podcast over relaties is zeker het luisteren waard. Journaliste Corine Koole bespreekt alles over relaties, onder andere wat een relatie aankan. Overleeft een relatie bijvoorbeeld een miskraam of een affaire?

Je kunt de podcast beluisteren op Spotify.

4. CoupleGoals

Mandy Woelkens en haar joyfriend Thorn Vineyard praten in de podcast CoupleGoals met verschillende koppels over hun relatie. Van samenwonend tot latrelaties, er worden verschillende onderwerpen aangekaart.

Je kunt de podcast beluisteren op Spotify.

5. Rode Oortjes

Wanneer je gewoon even toe bent aan wat sensuele verhalen zit je bij Rode Oortjes goed. De verhaaltjes duren vaak niet langer dan vier minuten en zijn de perfecte manier om even te ontspannen en in een romantische sfeer te komen – mét of zonder je partner.

Je kunt de podcast beluisteren op Spotify.

6. Lesbian Romantic

Deze Engelstalige podcast over relaties is bestemd voor lesbiennes die op zoek zijn naar een romantisch en spannend verhaal, iets wat je hier gegarandeerd zult vinden.

Je kunt de podcast beluisteren op Spotify.

7. Dear Sugars

In Dear Sugars worden al je vragen over relaties, liefde en lust beantwoord. Mensen met ervaring komen aan het woord en delen hun verhalen. Het luisteren zeker waard, vooral als je op zoek bent naar goed en realistisch dating advies.

Je kunt de podcast beluisteren op Spotify.

8. We Bought A House

Niemand minder dan de broer van Billie Eilish, Finneas, presenteert deze podcast over relaties samen met zijn vriendin Claudia. Ze ontrafelen zo nu en dan in hun podcast afleveringen hoe het is om samen te wonen en hoe hun dat afgaat. Interesting.

Je kunt de podcast beluisteren op Spotify.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.