larasteenvoorden
larasteenvoorden Boeken 1 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Feelgood auteur Lisette Jonkman deelt haar favoriete boeken voor op je Good Reads-lijstje

De laatste weken van de winter zijn ingegaan. Tijd om nog wat uren heerlijk onder een dekentje te kruipen met een goed boek. Het feelgood genre leent zich hier uitstekend voor. Denk je aan feelgood, dan kom je al snel uit bij de koningin van de hartstocht: auteur Lisette Jonkman. Zij deelt haar beste boekentips met NSMBL!

Zet ze snel in je lijstje op Good Reads. Wij zijn niet verantwoordelijk voor alle uren werk, afspraken met vrienden of work-outs die je gaat missen. Veel leesplezier!

Als ik je weer zie – Gillian King

Lisette: “De nieuwste realgood van Gillian King is een mooi en hartverscheurend verhaal over twee families die met elkaar vervlochten zijn en vervolgens door het leven ruw uit elkaar worden getrokken. Geschreven in typische Gillian-stijl: lief, to the point en niet bang om haar lezers right in the feels te raken.”

Een schot in de roos – Iris Visser

Lisette: “De zoektocht naar haar vader brengt documentairemaakster Floor naar Schotland, waar ze op een roadtrip moet met de razend knappe Owen. De schrijfstijl van Iris ontploft van de hilarische vergelijkingen en metaforen. Ze grijpt je vast en sleurt je mee in het verhaal Een schot in de roos, en je gaat het heerlijk vinden.”

Even aan mijn moeder vragen – Danielle van Helden

Lisette: “In dit emotionele verhaal is Iris op zoek naar haar biologische vader. Haar moeder is de enige die haar daar meer over kan vertellen, maar het probleem is dat zij jongdementerend is en daarbij nogal eigenzinnig. Een vlot verteld en gelaagd verhaal dat veel meer aandacht verdient: Even aan mijn moeder vragen.”

Wie schrijft, die blijft – Tamara Haagmans

Lisette: “Hoofdpersoon Caro is een succesvol schrijfster, maar wel onder pseudoniem. Na de zoveelste bestseller wil haar uitgever dat ze zichzelf bekendmaakt voor het grote publiek, maar Caro heeft een goede reden om dat niet te willen… Tamara Haagmans is vroeger zelf enorm gepest en heeft die emoties en ervaringen gebruikt in haar nieuwe roman Wie schrijft, die blijft.”

De Oneindig-serie – Olga Ponjee

Lisette: “Het zijn vier boeken, maar eigenlijk één groot verhaal vol spice en taboes, over trauma, seksuele bevrijding en regenboogliefde in alle soorten en maten. Dat klinkt misschien wat zwaar op de hand, maar Olga heeft zo’n hilarische schrijfstijl dat je erdoorheen vliegt. Ze laat haar personages zware of moeilijke thema’s aansnijden met een zelfspot die ongeëvenaard is. Absolute aanrader! Begin bij Oneindig 1 – Hazels droom.”

Nog te verschijnen boeken

Lisette heeft heel wat insider informatie als het om nog te verschijnen boeken gaat. Daarom deelt ze ook alvast een aantal boeken die nog moeten verschijnen:

Thuis in het onbekende – Vannessa Thuyns (mei 2024)

Lisette: “In deze heerlijke historische feelgood neemt Vannessa je mee in een verhaal dat zich zowel in het idyllische Engeland van 1950 afspeelt als in het bruisende New York van 2001. Ik ben gek op verhalen met twee tijdlijnen, en in Thuis in het onbekende worden ze op meesterlijke wijze met elkaar verweven.”

Als ik jou was – Marijke Vos (juni 2024)

Lisette: “Romantiek? Check. Drama? Check. Humor? Dubbelcheck! De nieuwe Marijke Vos is weer een hilarische read die absoluut mee moet in je vakantiekoffer. Een ijsverkoopster en een makelaar die twee weken lang van zaak ruilen omdat ze zeker weten dat zij de toko van de ander beter kunnen runnen: dat kan natuurlijk alleen maar fout gaan…”

De waddenserie – Susan Muskee (juli 2024)

Lisette: “Susan Muskee trakteert haar lezers deze zomer niet op één of twee, maar drie boeken met in totaal zes verhalen over de Waddeneilanden. Romantisch, vlot en bol van de grappige en ontroerende situaties die we van deze schrijfster gewend zijn! Reserveer maar alvast een plekje in je hart voor deze personages.”

Wil jij meer lezen? Deze boeken wil je toevoegen aan je collectie

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.