Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Post 24 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Het luisteren waard: 9x feministische podcasts van vrouwen over de hele wereld

Niets is lekkerder dan luisteren naar een podcast terwijl je in de auto zit, aan het fietsen bent, je huis aan het opruimen bent of lekker op de bank aan het chillen bent. Nog lekkerder: als die podcasts ook een stukje women empowerment bevatten. Wij zetten de leukste internationale feministische podcasts voor je op een rijtje.

Podcasts zijn populair en we merken dat wij steeds vaker naar een gesprek luisteren in plaats van naar muziek. De volgende luisterprogramma’s zijn gemaakt door vrouwen over de hele wereld en zijn zeker het volgen waard.

9x feministische podcasts die iedere vrouw geluisterd wil hebben

Er zijn genoeg podcasts van eigen bodem, gemaakt door en voor vrouwen. Toch lichten we vandaag een aantal internationale shows uit. Zo spijker je ook meteen je Engels een beetje bij.

1. The Receipts Podcast

In The Receipts Podcast vertellen Audrey Indome, Tolani Shoneye and Milena Sanchez over van alles en nog wat. De shows duren drie kwartier tot anderhalf uur en zitten vol heerlijke meidenpraat. Iedere woensdag verschijnt er een nieuwe editie op Spotify en bespreken de dames seks, religie, ras, relaties en mentale gezondheid.

2. 2 Queens In A Pod

Twee koninginnen in een podcast: Iman Leila en Leah Mai. Deze twee dames wil je als je beste vriendinnen. In de afleveringen, die gemiddeld een uur duren, bespreken ze op briljante manier wat het inhoudt om een twenty-something vrouw te zijn. Denk aan popcultuur, mode, beauty, geld, relaties en what so ever. 

3. Nobody Panic

In de Nobody Panic podcast bespreken comedians Stevie Martin en Tessa Coates de struggle des levens. Ze noemen de podcast ook wel ‘your guidebook to being a fully functioning adult without screaming all the time’. Iedere week beantwoorden de twee vragen van vrouwen met behulp van experts en speciale gasten. Tune in.

4. The Guilty Feminist

Dit is misschien wel de bekendste feministische podcast ter wereld en een echte must listen. Iedere week bespreekt comedian Deborah Frances-White ‘dingen waarover alle feministen uit de 21e eeuw het eens zijn’. Geloof ons, je krijgt hier geen spijt van.

5. 2 Dope Queens

Als je nog nooit hebt geluisterd naar de podcast 2 Dope Queens, dan is het nu hoog tijd dat te doen. Jessica Williams en Phoebe Robinson nodigen een hele reeks lgbtq-gasten uit om te praten over actuele en relevante kwesties in de samenleving. Het is verfrissend en precies wat de wereld – en dus ook jij – nu nodig heeft.

6. Call Your Girlfriend

Call Your Girlfriend staat bekend als de podcast voor besties op lange afstand. Omdat iedereen die een lange afstandsvriendschap heeft weet hoe moeilijk dit is, toont deze podcast het belang van lekker kletsen met je vriendinnen. De presentatoren behandelen relevante onderwerpen die krachtige vrouwen in de samenleving, de politiek en de popcultuur benadrukken.

7. Slay In Your Lane

Auteurs Yomi Adegoke en Elizabeth Uviebinené hebben deze podcast recent gelanceerd, gebaseerd op het gelijknamige boek. Deze podcast behandelt actueel nieuws en de populaire cultuur vanuit het perspectief van een zwarte Britse vrouw.

8. Bad Feminist Film Club

Dit is een van onze favorieten. Eigenlijk is dit een filmclubje en iedere podcast behandelen de vrouwen een andere film. Ze bespreken onder andere of de films echt empowering zijn voor vrouwen, of juist niet. We like. 

9. Girlboss Radio

Sophia Amuruso kennen we allemaal van haar autobiografie, de Netflix-serie Girlboss en natuurlijk haar bedrijf NastyGal. Maar wist je dat ze ook een podcast heeft? Iedere week gaat ze het gesprek aan met inspirerende, baanbrekende vrouwen. Wij zijn verkocht.

Glamour UK

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.