Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 26 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Don’t – 6 producten die je niet op je gezicht moet smeren

Tegenwoordig hoef je echt niet alleen maar producten uit je badkamerkastje te gebruiken als het gaat om skincare. Af en toe een kijkje nemen in je keukenkast kan geen kwaad. Zo kun je olijfolie gebruiken voor je haar en wordt er van kokosolie gezegd dat je het voor je gezicht kunt gebruiken (hier lees je alles wat je erover moet weten). Al zijn er ook heel wat producten die je beter niet kunt gebruiken voor je gezicht.

Sommige beautyhacks zijn handig, maar andere kun je beter laten voor wat het is. Deze zes producten moet je in ieder geval niet op je gezicht smeren.

Producten die je niet op je gezicht moet smeren

Een beetje tandpasta op je puistje, vaseline op je droge plekjes of haarspray gebruiken om je make-up te fixeren. Klinkt misschien als een goed plan, maar niets is minder waar. Deze én de volgende producten moet je nooit op je gezicht smeren.

1. Tandpasta

Allereerst: tandpasta moet je nooit op je puistjes smeren. Het droogt weliswaar je puistje uit, maar er gebeurt ook iets met je huid eromheen. Je huid kan worden beschadigd door fluoride en menthol. Sterker nog, je kunt er brandwondjes van krijgen. Net zoals je dus niet aan je puist moet gaan krabben, moet je er ook zeker geen tandpasta op smeren.

2. Baking soda

Geloof het of niet: veel celebrities zweren bij baking soda op je huid. Ook wordt er gezegd dat je baking soda kunt gebruiken om zelf aftersun van te maken. Toch kun je het beter in je keukenkastje laten staan. Zuiveringszout heeft – net zoals citroen trouwens – een sterk afwijkende pH-waarde, waardoor je natuurlijke huidbarrière wordt verstoord.

3. Heet water

Douche jij het liefst lekker heet? Fijn, maar niet voor je gezicht. Door het hete water verliest je huid namelijk eel vocht én worden natuurlijke oliën weggespoeld. Raad eens? Na je hete douchebeurt zal je huid extra olie aanmaken om weer de juiste balans te vinden. En ja, dat kan leiden tot break-outs of veel droge plekjes.

4. Bodylotion

Net je lichaam ingesmeerd met bodylotion en het resterend product op je gezicht achterlaten? Nope, don’t do it. Hoewel moisturizen een must is, kun je dat beter niet met een bodylotion doen. Veel bodylotions bevatten te veel parfum en/of niet de juiste bestanddelen voor je gezicht (yup, je gezicht vraag écht om andere producten).

5. Haarlak

Hoewel er tegenwoordig genoeg fijne fixing sprays op de markt zijn, zijn er nog zat meiden die uit gemakt (of beter gezegd luiheid) haarlak op hun gezicht spuiten om hun make-up te fixeren. Je raadt het al, dat is een slecht idee. We hoeven het je vast niet uit te leggen, maar door haarlak op je gezicht te sprayen droogt je huid nog meer uit én raken je poriën verstopt.

6. Vaseline

Vaseline is ideaal voor schrale lippen, maar dat is het dan ook. Smeer het niet op je droge huid, dat zorgt er namelijk voor dat talg en vuil langer op je huid blijft liggen. En dát moet je niet willen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.