Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 5 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Femke (28): ‘Mijn vriend praat zijn eigen overspel goed’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Deze week het verhaal van Femke*.

Mijn vriend praat zijn eigen overspel goed

“Ik ben al best wel heel lang samen met mijn vriend, nu 8 jaar. Helemaal voor iemand van mijn leeftijd, is dat best wel lang. Veel mensen om me heen vinden het dan ook knap van ons, maar ze weten niet dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Een relatie hebben is hard werken, helemaal als je ervoor wilt gaan en van elkaar houdt. Mijn vriend is ontzettend sociaal en extravert dus hij legt heel makkelijk contact met anderen. Mannen, vrouwen, maakt niet uit. En heus niet altijd met een flirterige insteek, maar ook niet nooit. Hij houdt van me, maar vindt het wel lastig om zich niet mee te laten slepen door bepaalde situaties en gevoelens.

En dat vind ik uiteraard weer lastig. Ik zal een voorbeeld geven; tijdens een avondje uit had hij het zó gezellig met een vrouw in de bar, dat hij haar aan het einde van de avond een kus heeft gegeven. Dat vertelt hij dan ook zo aan mij omdat hij altijd eerlijk wil zijn. Dat is natuurlijk prettig, maar hij vindt dan wel dat ik goed moet reageren omdat ‘hij eerlijk is geweest’. Dan denk ik.. ‘Nee, jij gaat een grens over.’ En dat zeg ik dan ook, maar dat komt niet helemaal binnen. Dat je eerlijk bent betekent niet dat je alles kunt maken.

Veel aandacht nodig

“Ook weet ik dat hij een keer verder is gegaan dan alleen een kus, wederom omdat hij mij dat verteld heeft. Hij heeft veel aandacht nodig en hij vindt het heerlijk om te flirten. Daar heb ik in principe geen problemen mee, maar wel omdat ik weet dat hij zich zo makkelijk laat gaan. Hij is ook een keer met een vrouw naar bed geweest. Hij is zoekende en heeft meer spanning nodig dan hij bij mij in de relatie krijgt.

Dit vertelt hij dan ook en geeft als reden dat hij dit dan echt even nodig had. En dat hij mij niet wil kwetsen, maar dat die vrouw zó spannend was. Is dit een hopeloos geval? Ik weet het niet. Ik hou van hem, dat is wat ik weet. Daarom maakt dat deze situatie zo lastig.”

Feline (20): ‘Mijn jongere zusje slaat me als ze haar zin niet krijgt’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.