Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lichaam 15 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Fenegriek voor beneden: waarom het geen goed idee is om je vagina naar maple syrup te laten ruiken

TikTok is inmiddels dé broedplaats voor nieuwe trends. Over broedplaatsen en trends gesproken: er is nu een beweging gaande, waarbij vrouwen fenegriek gebruiken om hun vagina lekker te laren ruiken. Wanneer stoppen we daar nu eens mee?

Een vagijn die naar maple syrup ruikt? Volgens TikTok kan het.

Fenegriek als supplement tegen vaginale geur

Fenegriek is een kruiden dat tijdens het koken gebruikt wordt én als medicijn. Het kruid staat bekend om z’n zoete geur, die doet denken aan de geur van maple syrup. Mensen in Noord-Afrika, Azië en Zuid-Europa gebruiken fenegriek om de productie van moedermelk te vergroten en om diabetes onder controle te houden. Maar nu blijkt er een nieuw doel te zijn voor het gebruik van fenegriek: het lekkerder laten ruiken van je vagina.

Volgens het National Center for Complementary and Integrative Health (NCCIH), zitten er ook een aantal risico’s aan het gebruik ven fenegriek. Inname van fenegriek in grotere hoeveelheden dan in voedsel, kan leiden tot maag- en darmklachten, en in zeldzame gevallen tot duizeligheid en hoofdpijn. Fenegriek alleen of samen met andere kruiden innemen kan leiden tot leververgiftiging, aldus het NCCIH.

Geur is een belangrijke raadgever

Vaginale geur kan een onzeker punt zijn voor vrouwen. Maar laten we het belang ervan niet onderschatten. Geur is één van onze belangrijkste raadgevers en door deze te maskeren loop jij misschien belangrijke signalen mis. Hoewel ieders natuurlijke geur anders is, heeft een gezonde vagina een lichte of milde geur. Als de geur sterk of onaangenaam wordt, kan dat erop wijzen dat je een infectie hebt, zoals bacteriële vaginose, een teveel aan bepaalde bacteriën in de vagina.

Dus de conclusie van het verhaal? Een vagina ruikt nu eenmaal naar vagina. Daar moet je niets aan willen veranderen, voor je eigen gezondheid. Wanneer je een sterke verandering merkt aan je afscheiding of geur, is het belangrijk om op tijd aan de bel te trekken.

Last van vaginale droogheid? Dit kun je doen tijdens het vrijen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.