Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 26 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

‘Fexting’ is een veelvoorkomend fenomeen dat iedere relatie in je leven beïnvloedt

Wat is het geheim van de perfecte relatie? Dat is een hele lastige vraag, die velen zullen beantwoorden met ‘communicatie’. Als we het hebben over communicatie, dan is het fenomeen ‘fexting‘ iets dat veel relaties beïnvloedt – op positieve en negatieve manier. Wat is het? En hoe ga je er goed mee om?

Wie een beetje slim met het fenomeen omgaat, doet er haar voordeel mee. Zo niet, dan kan het een pain in the ass zijn voor je relatie.

Wil je ondertussen onze nieuwste podcast-aflevering luisteren? Kan hieronder:

Wat is fexting?

Fexting is de Engelse term voor fighting over text. Het is een scenario dat we allemaal wel kennen: jij en je liefde zitten in een conflict en voor je het weet wordt dit via WhatsApp uitgepraat. Of nou, eerder uitgevochten. In the heat of the moment kunnen er onhandige dingen gezegd worden, die die nuance en emotie van een echt gesprek missen. Nogal tricky, maar er zitten ook voordelen aan ruzie maken via berichten.

De voordelen van fexting

Geloof het of niet, er zijn relaties waar fexting een positieve rol in speelt. Als je samen een respectvolle manier hebt gevonden om discussies uit te praten via berichten, kan dit een krachtige tool zijn in jullie relatie. Vooral als je dichtklapt tijdens face-to-face gesprekken, geeft fexting je de tijd om na te denken over je reactie en de emoties te verwerken. Dit kan leiden tot effectievere en eerlijke communicatie.

Niet alleen voor de mensen die dichtklappen kan fexting fijn zijn, ook voor de mensen die uitbarsten. Als je in echte gesprekken de neiging hebt om te gaan spuwen wanneer de discussie verhit raakt, is de barrière van WhatsApp een manier om je rust te bewaren. Zo voorkom je dat je dingen zegt waar je later spijt van krijgt.

De gevaren van fexting

Zoals je waarschijnlijk al vermoedde, zitten er ook veel gevaren aan fexting vast. Dingen als lichaamstaal, gezichtsuitdrukking en de toon van je stem zijn dingen die een grote rol spelen in communicatie. Wanneer je ruzie maakt via berichtjes vallen deze elementen weg. Daarnaast zie je de emotie van de ander ook niet, wat het lastig maakt om in te schatten wanneer je moet dimmen.

Om flinke uitbarstingen en grote ruzies te voorkomen, wil jij je dus niet helemaal laten gaan via berichtjes. Een conflict uitspreken kan (als dit voor jullie werkt), maar echt ruziemaken is tricky. Dit geldt niet alleen voor romantische relaties, maar voor alle relaties die je hebt met de mensen van wie je houdt. Ook daarin zullen weleens conflicten zijn. De let them’ theorie is een manier om meer rust in je vriendschappen te creeren.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.