Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 21 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Bingewatchen maar – Deze 10 films over complottheorieën moet je gezien hebben

Romantische films en komedies zijn leuk, maar soms hebben we toch behoefte aan iets duisters. De films die ons het gevoel geven dat we in de gaten gehouden worden of dat er toch iets niet klopt aan onze gewone leventjes. Dan gaan we op zoek naar films over complottheorieën.

Films over complottheorieën zijn vaak buitengewoon gek maar toch geloofwaardig genoeg om ons te doen twijfelen. Wij delen onze favorieten.

1. The Interpreter (2005)

In The Interpreter speelt Nicole Kidman de VN-tolk Silvia Broome, die zegt dat ze een moordcomplot afluistert. Homeland Security gelooft haar niet en wijzen een Amerikaanse geheime dienst-agent aan om haar te onderzoeken. Wie vertelt de waarheid? Je ziet het in deze bloedstollende film.

2. The Constant Gardener (2005)

The Constant Gardener is een verfilming van de roman van John le Carré. Ralph Fiennes speelt Justin Quayle, een man met een missie om erachter te komen waarom zijn vrouw Tessa is vermoord in Noord-Kenia. Hij ontdekt dat de waarheid is begraven in een levensgevaarlijk complot. De film won een Oscar.

3. Angels & Demons (2009)

De verfilming van Dan Browns bestseller Angels & Demons is een van onze favoriete films over complottheorieën. We zien professor Robert Langdon (Tom Hanks) die een spoor van oude symbolen volgt om een dodelijk complot van de Illuminati tegen Vaticaanstad te voorkomen. Kijken.

4. The Bourne Trilogie (2002-2007)

De trilogie van The Bourne-films (The Bourne Identity, The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum) zijn echte klassiekers met Matt Damon in de hoofdrol als Jason Bourne. Hij speelt een geheime CIA-huurmoordenaar die lijdt aan dissociatief geheugenverlies. De films zijn gebaseerd op de romans van Robert Ludlum en zitten vol complottheorieën.

5. The Da Vinci Code (2006)

Een moord in het Louvre in Parijs en cryptische aanwijzingen in beroemde schilderijen van Leonardo Da Vinci leiden tot de ontdekking van een religieus mysterie. Tweeduizend jaar bewaakt een geheim genootschap informatie die de fundamenten van het christendom kunnen doen schudden. Het verfilmde boek van Dan Brown zorgt voor een vervaging tussen feit en fictie. Smullen.

6. Enemy of the State (1998)

Een videoband met beelden van de moord op congreslid Phil Hammersley wordt door een corrupte ambtenaar aan advocaat Robert Dean gekoppeld. Hij wordt beschuldig van moord en probeert met de hulp van een ex-inlichtingenagent zijn onschuld te bewijzen.

7. Dark Waters (2019)

Het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott, die zijn carrière op het spel zet als hij het opneemt tegen chemieconcern DuPont. Zijn cliënt beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land en daardoor in het water. Bilott dient een klacht in tegen DuPont en wil de waarheid boven tafel krijgen voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën.

8. The Manchurian Candidate (2004)

Stafsergeant Raymond Shaw wordt door zijn bazen geprezen voor het opzetten van een front tijdens de Koreaanse oorlog. Maar zijn groep weet dat hij achter de moord op twee vermiste soldaten zit. Een race om de waarheid te achterhalen in een web vol complottheorieën.

9. Shutter Island (2010)

In 1954 moet U.S. Marshall Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) de verdwijning van een moordenares onderzoeken, zij houdt zich na een ontsnapping schuil ergens op Shutter Island. Tijdens de zoektocht ontrafelt Teddy geheimen over het eiland, zijn partner en zichzelf. Maar niets is wat het lijkt.

10. JFK (1991)

Kevin Costner speelt de rol van aanklager Jim Garrison, die kijkt naar een vermeende dekmantel van de moord op president John F. Kennedy. Jim gelooft niet dat een eenzame schutter JFK heeft vermoord. Zijn theorie is dat er een wijdverbreid netwerk, de ‘deep state’, achter de moord zit.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.