Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 26 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze celebrities bepalen de gastenlijst voor het Met Gala 2023

Het duurt nog een poos, maar zoals elk jaar is het de eerste maandag van mei weer zo ver. Het Met Gala neemt dan weer New York over. Zoals je vast al had verwacht, is het Met Gala – in tegenstelling tot jouw huisfeestje – een evenement dat niet zomaar in een weekje georganiseerd is. Een enorm team werk het gehele jaar door om elk puntje op de ‘i’ te zetten, van de expositie tot het programma en van de decoratie tot de gastenlijst.

Dit is alles wat je wilt weten over het Met Gala van 2023.

Het thema van dit jaar

Elk jaar wordt er een thema en dresscode bedacht waar het evenement op geïnspireerd wordt. In 2021 was het ‘In American: A Lexicon of Fashion‘, in 2022 was het ‘Gilded Glamour‘ en in 2023 is het thema een ode aan een van de meest legendarische modeontwerpers ooit, ‘Karl Lagerfeld: A Line of Beauty‘. De gasten mogen daarom dit jaar kiezen van de archieven van de creative director van zijn werk bij Chanel, Fendi, Chloé, Balmain, Patou en het merk met zijn eigen naam, Karl Lagerfeld.

Het prijskaartje van een ticket voor het Met Gala

De meeste genodigden hoeven niet zelf te betalen voor hun plekje aan tafel in The Met. Toch betekent dit niet dat er geen prijskaartje hangt aan de gewilde plaatsen. Één ticket voor het evenement kost namelijk zo’n $35.000. De meeste celebrities sluiten daarom een deal met een modemerk, die voor hun ticket betaalt. Hier staat dan meestal tegenover dat de celebrity een creatie van dit merk draagt naar het evenement, wat dan weer zorgt voor een flinke hoeveelheid reclame.

De wereldberoemde genodigden

Wie er precies met dit thema aan de slag mogen gaan wordt – als vanzelfsprekend – ook niet door de minste bepaald. Elk jaar worden er ongeveer 600 mensen uitgenodigd, bestaande uit de grootste bekendheden en talenten van het betreffende jaar.

Ondanks dat iedereen natuurlijk het Metropolitan Museum of Arts kan bezoeken op ‘normale’ dagen, is het een stuk ingewikkelder – ofwel onmogelijk – om in het museum te komen gedurende het rode loper evenement. De “Met-steps” zijn dan gereserveerd voor degenen die uitgenodigd worden met de toestemming van niemand minder dan Anna Wintour.

De celebrities die dit jaar de Co-Chairs bekleden

Anna staat er voor deze gastenlijst – ook dit jaar – niet alleen voor. Ze krijgt hulp van een aantal celebrities om de juiste mensen uit te kiezen. Dit jaar zijn Penélope Cruz, Michaela Coel, Dua Lipa en Roger Federer uitgekozen als haar befaamde assistenten. Zij worden ook wel de Co-Chairs genoemd.

De rol van de Co-Chairs

De vier celebrities die de eer kregen om mede-host te zijn van het historische evenement krijgen deze titel niet voor niets. Ze zijn de paradepaardjes van de avond en mogen in de meest opvallende en bijzondere looks verschijnen, maar moeten daar ook zeker wat voor over hebben. De Co-Chairs mogen zich buiten de gastenlijst ook bezighouden met het menu, het decor en interieur en zullen – traditioneel gezien – ook optreden gedurende het diner.

De huisregels

Net zoals bij jouw huis- of verjaardagsfeestje, is er ook bij The Met Gala een lijst aan huisregels waar de bezoekers zich aan moeten houden. Nu bevat deze lijst wél wat opvallendere regels dan je thuis zal hebben. Zo mogen partners en vrienden absoluut niet naast elkaar zitten. Het doel van het gala is bovendien om nieuwe mensen te ontmoeten in de ‘scene‘. Ook is het strikt verboden om foto’s of videos te maken gedurende het evenement. Niemand zou bovendien willen dat er foto’s gemaakt worden van Rihanna, Bella Hadid, Salma Hayek, Dakota Johnson en Marc Jacobs die aan het roken zijn in de toiletten. Toch?! Ahumm…

 

Chrissy Teigen deelt eerste close-up van haar pasgeboren baby

 

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.