Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 18 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

6 manieren om fit te blijven als je geen tijd of zin hebt voor een workout

Wil jij graag fitter worden, maar heb je op dit moment geen tijd voor een workout? Dat is geen excuus meer, want er zijn zo veel meer manieren om te bewegen dan een uur op de loopband in de sportschool staan. Dus geef jezelf een schop onder je kont, kom in beweging en maak kennis met een fittere versie van jezelf.

Met de onderstaande manieren kom je toch in beweging, en hoef je geen tijd vrij te maken voor een intensieve HIIT-workout. Want daar hebben we soms gewoon écht geen zin in.

Fitter worden zonder lange workouts doe je zo

1. Ga wandelen

De afgelopen tijd is wandelen echt een ding geworden. Als je geen zin hebt in een workout, ga dan lekker naar buiten voor een korte wandeling. Volgens de Hersenstichting heeft een blokje om van 20 minuten al groot effect. Wandelen geeft energie, helpt bij onthaasten en verbetert je creativiteit. Dus hup, in de benen.

Waarom wandelen een vast onderdeel van je werkdag zou moeten zijn

2. Elke beweging is beter dan geen beweging

Voelt het voor jou onmogelijk om een wandeling van een uur toe te voegen aan je schema? Doe dat dan niet. Waar je misschien wél tijd voor hebt, is 10 minuten touwtjespringen. Of doe elk uur 10 squats. Dit kan gemakkelijk tussen je meetings door, en het is beter dan de hele dag op je bureaustoel zitten.

3. Maak een dans-workout van het schoonmaken

Zie je op tegen het schoonmaken van het toilet, stofzuigen of het uitsoppen van de keuken? Maak er een workout van. Zet je favoriete guilty pleasure muziek op en sla twee vliegen in een klap: een fit gevoel én een schoon huis.

4. Sta een half uur eerder op (en ga ook eerder naar bed)

Als je geen tijd hebt voor een workout, máák dan tijd voor die workout. Zet je wekker een half uur eerder en doe je (thuis)workout in de ochtend. Waarschijnlijk moet je hier even aan wennen want niet iedereen is een ochtendmens, maar als je eenmaal in die flow zit wil je niets anders meer.

Wel belangrijk: zorg ervoor dat je elke nacht nog voldoende slaap pakt. Als je eerder opstaat, is het dan ook verstandig om eerder naar bed te gaan. Dat wordt dus één Netflix-aflevering minder bingen, maar hé, je krijgt er wel workout-time voor terug.

8x tips om de persoon te worden die ‘s ochtends heel vroeg gaat sporten

5. Focus op je houding

Moet je écht de hele dag bikkelen om die deadline te halen? Let dan in elk geval op je houding. Van onderuitgezakt werken is niemand ooit beter geworden. Zorg ervoor dat je rechtop zit, span je buikspieren aan en voorkom hiermee rug- en schouderblessures.

6. Don’t

Echt geen zin om met je billen van de bank te komen? Prima, dan sla je vandaag gewoon een dag over. Self care is minstens net zo belangrijk, en als je écht geen zin hebt, dan moet je jezelf ook niet verplichten. Morgen kan je altijd weer een poging wagen. Of niet.

Thuisworkouts vanaf de bank – deze workouts kun je zittend doen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.