Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Lichaam 29 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de makkelijkste manieren om fit te blijven z贸nder te sporten

Al zijn er honderdduizend verschillende manieren om te sporten en eigenlijk is er bijna voor iedereen wat wils. Toch worden we niet altijd even blij van dat gezweet en gezwoeg. Mocht je even een wat mindere work-out week hebben, ook dan zijn er manieren om fit te blijven.

Shout-out naar de echte luilakjes.

Fit zonder te sporten

Er zijn van die mensen die het heerlijk vinden om na (of zelfs v贸贸r) een lange dag werken een uitgebreide workout te doen in de gym of voor de lol een rondje gaan hardlopen. Toch heeft zeker niet iedereen sporten als favoriete bezigheid. Helemaal in de winter, als het donker en koud is wordt het wel h茅茅l verleidelijk om elke dag de bank op te kruipen en een van die heerlijk foute kerstfilms te kijken. Spoiler alert: dit is niet de meest gezonde optie. Heb je nou 茅cht geen zin om je sportlegging aan te trekken voor een ander doel dan pure comfort, zorg dan dat je op een andere manier fit en healthy blijft.

1. Zittend sporten

Moge even duidelijk zijn dat zitten het nieuwe roken is. Voor de (mede-)luilakken waarvoor zittend fit worden als een sprookje klinkt: De meeste dromen zijn bedrog, maar dit sprookje is pure werkelijkheid. Door op een Wellness Ball te zitten zorg je ervoor dat je core aangespannen en dus sterker wordt. Ook zorgt het voor een betere lichaams- en zithouding.

Wellness Ball Active Sitting, 鈧245 van Technogym

Wellness Ball Technogym - zittend sporten
Technogym

2. Stay hydrated

Note to self: drink minimaal 8 glazen water per dag. En nee, koffie, frisdrank en alcoholische versnaperingen tellen dus niet mee voor deze 8 glazen. Helemaal nu we de verwarming soms t贸ch aan hebben staan en de ramen dicht hebben om de warmte binnen te houden, kan de lucht binnen vrij droog worden. Ook helpt het drinken van genoeg water tegen plotselinge vreetbuien en zorgt het voor de nodige reiniging van binnenuit. Tip: koop een waterfles waarbij je precies kunt zien hoe veel je nog moet drinken om aan de juiste hoeveelheid te komen.

Waterfles met tijdmarkering, 鈧21,95 via Bol.com

waterfles
Bol.com

3. Skip de lift

We get it, trappen zijn vrij vermoeiend, vooral als je op de 10e verdieping werkt, maar duren vaak niet heel veel langer dan de lift. Daag jezelf uit, skip de lift en loop naar boven. Je conditie (en bilspieren) zullen je dankbaar zijn.

Dit is hoe vaak je zou moeten sporten voor je gezondheid (volgens onderzoek)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 馃挊

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en h茅茅茅l veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.