Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Werk & Carrière 24 mei 2024
Leestijd: 4 minuten

Flexwerken als het warm is? Dat doet je bij deze 8 gezellige werkplekken in Amsterdam

Het verruilen van het kantoor of huis om een dag lekker door te werken in een andere, inspirerende omgeving wordt steeds normaler. De achtergronden tijdens online afspraken bestaan vaker uit koffiezettende barista’s, prachtige hotellobby’s of lunchende gasten, dan uit de muur van een meeting room op kantoor.

Een ontwikkeling die wij alleen maar toejuichen. Dus voor jou: acht fijne plekken om remote te werken in onze hoofdstad. Vooral als het buiten warm is, dan zit je op deze plekken heel lekker.

Gezellige werkplekken in Amsterdam

We hadden het eerder al over onze all time favourite werkplekken in Amsterdam, maar dit lijstje is een mooie zomerse aanvulling. Twee dingen hebben al deze plekken gemeen: van werken maken ze een feestje en in de pauze zit je meteen heerlijk op een terras.

INNSiDE by Meliá 

Voor zaken én vrije tijd ben je bij INNSiDE by Meliá aan het juiste adres. Deze toplocatie op de Zuidas maakt jouw zakelijke koffietje toch net even wat spannender dan in de koffietent op de hoek, maar de lobby van dit imposante hotel is ook een heel fijne werkplek. Bij INNSiDE by Meliá vervagen de grenzen tussen werk en vrije tijd, want naast werken kun je lekker wat eten of drinken en je kunt gebruikmaken van de meest veelzijdige en comfortabele ruimtes.

Prins & Aap

Als je Andaz Amsterdam Prinsengracht binnenloopt, ben je gelijk aan het juiste adres, namelijk de levendige werkruimte van Prins & Aap. Hier serveren ze goede koffie, bijzondere cocktails, lunch en diner, maar je kunt er ook heerlijk werken omringd door het geroezemoes van andere gasten. Een plek waar connecties ontstaan, waar je je creativiteit de vrije loop kunt laten en waar je productiever dan ooit bent dankzij het rustgevende uitzicht op de grachten.

Bar Kantoor

De naam zegt het eigenlijk al. We begrijpen best dat de muren van je eigen kantoor af en toe op je afkomen, dus verruil het bekende voor het onbekende, pak je laptop in en ga naar Bar Kantoor. Deze zaak ligt ontzettend fijn gelegen in het groene Westerpark, tussen de meetings door loop je heel gemakkelijk even naar buiten voor een frisse neus. Bar Kantoor is onderdeel is van Conscious Hotel Westerpark en dat betekent volledig biologisch lunchen.

LOT61 Amsterdam Centraal

Behoefte aan een lekker bakkie ‘s ochtends vroeg om jouw werkdag mee te beginnen? Bij LOT61, gelegen op de hoek van Doubletree by Hilton Amsterdam Centraal Station, ben je aan het juiste adres. Verschillende zitjes, lange tafels en banken in rustige hoekjes maken van deze locatie dé perfecte remote work spot. En oh ja, die koffie dus: door de enorme, speciaal gebouwde cold brew-installatie serveren ze hier naast al jouw koffiefavorieten ook verrassende nieuwe (seizoens)smaken. Verder is er gratis snelle wifi en meer stopcontacten dan je je kunt wensen. Het uitzicht op het Oosterdok krijg je er gratis bij. 

The Hoxton Lloyd

Het hotel The Hoxton Lloyd in Amsterdam-Oost verkoopt speciale dagpassen voor remote workers. Deze zijn verkrijgbaar in Breman Brasserie voor € 24,50. Zoek lekker een plekje uit in de brasserie, Lobby Bar of Barbue en maak onbeperkt gebruik van snelle wifi, koffie, thee, een broodje naar keuze en gratis printen. Oh, en vroege vogels kunnen al vanaf 07.30 uur terecht in het hotel. 

TRIBE Amsterdam City

Dit in Amsterdam-Noord gelegen hotel is een fijne plek om je laptop open te klappen. TRIBE zweert bij hun zogeheten social hubs; gemeenschappelijke ruimtes waar je kunt werken, relaxen, eten, ontmoeten of gewoon de tijd doden. Een plek waar je moeiteloos kunt overgaan van actie naar relaxen. Die hubs zijn dan ook niet alleen toegankelijk voor hotelgasten, maar voor iedereen die hier gebruik van wilt maken. Overal is aan gedacht, dus claim snel een lekkere werkspot.

NENI Amsterdam

Pal naast het Olympisch Stadion zit NENI Amsterdam. Dit restaurant is, buiten dat het enorm goed eten serveert, een fijne remote werk-uitvalsbasis. De lichte ruimte (en vele stopcontacten) is perfect om alleen of met collega’s te werken. Op zoek naar iets meer privacy? Reserveer dan de Garden Room, een vergaderruimte boven in het restaurant. Mocht je een heerlijke lunch of diner aan je dag willen plakken, ben je hier aan het juiste adres. Van hummus en labne tot bavette en gekarameliseerde aubergine, NENI Amsterdam has it all.

NEXT

Bij NEXT geef je je werkdag net dat beetje extra sjeu. Met een fantastisch uitzicht op het bruisende NDSM-terrein, heerlijke koffie en een menu om je vingers bij af te likken, is dit dé spot voor creatieve en productieve remote werksessies. Dus laat je inspireren door het prachtige interieur en de omgeving terwijl je geniet van lekkere gerechten die zijn bedacht door de nieuwe signature chef Jaimie van Heije en jouw to-do-lijstje afvinkt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.