Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 7 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Floor (22): ‘Mijn vriendinnen vragen mij niet meer mee naar festivals’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Floor (22) haar verhaal.

Floor* zit in een gezellige vriendinnengroep, maar wordt vaak niet meegevraagd naar feestjes.

‘Mijn vriendinnen vragen mij nooit mee naar festivals’

Vrienden zijn belangrijk. Je viert samen het leven, bijvoorbeeld op feestjes en festivals. Maar wat als je vriendinnen vaak zonder jou besluiten te gaan en je er via Instagram achterkomt dat je niet wordt meegevraagd? Het overkomt de 22-jarige Floor iets te vaak.

Hi Floor, kan je iets meer vertellen over jouw vriendinnengroep?

”Zeker. Sinds twee jaar zit ik in een gezellige vriendinnengroep, met meiden die ik heb leren kennen op mijn HBO-opleiding. Inmiddels ben ik met de opleiding gestopt, maar ben ik nog wel bevriend met die meiden. We zijn met z’n zessen en gingen eerst vaak uiteten, maar later gingen we ook vaak samen stappen of naar festivals.

Eigenlijk is het altijd gezellig, maar sinds een paar maanden merk ik dat ik minder vaak uitgenodigd word voor plannen. De etentjes worden nog wel in een vaste appgroep gegooid, maar ik zie op Instagram ook geregeld dat ze samen op een feestje zijn. Hier wist ik dan niks vanaf, terwijl ik het hartstikke leuk vind om mee te gaan.”

Dat is gek. Werd je eerder wel altijd gevraagd voor de feestjes?

”Ja. Ik heb wel een idee waar het vandaan komt, maar ik vind het heel onlogisch als dat écht de reden zou zijn.”

Wat denk jij dan dat de reden is?

”Als ik een paar drankjes op heb, dan word ik drukker dan normaal en ben ik ook best een flirt. Daar kwamen de laatste tijd nogal wat passief agressieve opmerkingen over. Ik merkte dat tijdens zo’n avond de meiden meer naar elkaar toetrokken en in een hoekje wilde staan, terwijl ik de avond van mijn leven had.”

Heb je dit weleens bij hen aangekaart?

‘Ja. Als ik achteraf vraag waarom ik niet meegevraagd word voor specifieke evenementen, dan komen ze eigenlijk altijd met een gekke smoes. Dat ze dachten dat ik niet kon op die datum. Of dat de tickets ‘ineens uitverkocht’ waren. Ik ben wel van plan om het gesprek binnenkort aan te gaan. Met etentjes en ‘rustige’ plannen ben ik welkom, maar als het om feesten gaat vergeten ze mij ineens uit te nodigen. Dat vind ik toch wel gek.”

*Floor haar naam is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.