Anne Smits
Anne Smits Beauty 15 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Forever 21 – Met deze handige tips houd jij jouw huid zo lang mogelijk gezond

Onze huid heeft het maar zwaar te verduren in een omgeving met luchtvervuiling, schermen en bewerkt voedsel. Gelukkig kunnen we de schade hiervan zoveel mogelijk beperken met de juiste huidverzorging en -producten. Benieuwd wat helpt? Wij vertellen het je.

Begin vandaag nog met de juiste huidverzorging en je huid zal je dankbaar zijn.

Wetenschappelijk bewezen tips om jouw huid zo lang mogelijk gezond te houden

Het hele internet staat vol met zogenaamde kennis hoe je er voor altijd jong uit blijft zien. Nu moeten we realistisch zijn: huidveroudering valt niet te voorkomen. Wel bestaat er genoeg wetenschappelijke kennis over hoe je de huid het beste kan verzorgen om ‘m zo lang mogelijk gezond te houden. Dit zijn de belangrijkste tips.

Behandelen van buiten

Keep it clean

Laten we beginnen met huidverzorging van de buitenkant. Een gezonde en stralende huid begint bij een schone huid. Dit houdt in dat een cleanser die voor jouw huid geschikt is onderdeel moet zijn van jouw dagelijkse routine. Het is belangrijk om de huid ‘s ochtends en ‘s avonds te reinigen en gedurende de dag niet met je handen aan je gezicht te zitten. Vervang je kussensloop en handdoek regelmatig en probeer je telefoon niet tegen je gezicht te houden met bellen. Door deze simpele handelingen aan je routine toe te voegen, blijft jouw huid zo schoon mogelijk.

De zon is je grootste vijand

Een schone huid is niet genoeg om ‘m zo lang mogelijk gezond te houden. Wist je dat de zon de grootste oorzaak is van huidveroudering? Hoe heerlijk het ook is om zoveel mogelijk zonnestralen mee te pakken, zo groot is de impact die de zon tegelijkertijd op de huid heeft. Je hebt het vast al vaker gelezen of gezien, maar het is noodzakelijk om elke dag een SPF van minimaal 30 op je gezicht aan te brengen – in de zomer én in de winter.

Voeg deze wondermiddelen toe

Om de huid zo lang mogelijk jong te houden, is het verstandig om een of meerdere ingrediënten aan je skincare routine toe te voegen. Het gaat hierbij om serums met celcommunicerende ingrediënten. Een voorbeeld van zo’n ingrediënt is niacinamide dat ervoor zorgt dat poriën verkleinen en de huid gladder wordt. Ook retinol, oftewel vitamine A, kan wonderen doen. Het helpt puistjes, rimpels en pigmentvlekken te verminderen en laat een stralende huid achter. Vergeet ook zeker geen ingrediënten, zoals hyaluronzuur, AHA-exfoliant voor dofheid en een BHA-exfoliant om dode huidcellen te verwijderen.

Behandelen van binnen

Antioxidanten tegen huidschade

Bovenstaande tips vormen een mooie basis voor jouw skincare routine. Maar het verzorgen van de huid van binnenuit, is minstens net zo belangrijk. Antioxidanten zijn zeer effectief in het beperken van huidschade door bijvoorbeeld luchtvervuiling of zonlicht. Gelukkig bestaat er veel voedsel waar antioxidanten in zitten. Denk aan vitamine A, C en E, aan granaatappel of aan groene thee. Antioxidanten zijn het meest effectief zodra je een mix van verschillende soorten binnenkrijgt.

Eet voldoende vitaminen en mineralen

Ook andere ingrediënten in voedsel kunnen jouw huid ontzettend goed doen. Zo is het belangrijk om een divers voedingspatroon te volgen dat bestaat uit genoeg vitaminen en mineralen. Voeg producten, zoals vette vis, groenten, fruit en ongebrande noten toe aan een gezonde maaltijd. En het allerbelangrijkste voor een glowy skin is natuurlijk voldoende water. Probeer te veel suikers, zuivel en te vet voedsel te vermijden. Dat is zowel beter voor je huid als voor je gezondheid.

Stap jij binnenkort het vliegtuig in? Vergeet deze verzorgingstips voor de huid niet

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.