Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 1 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Rewilding Skin’ is de nieuwste beautytrend voor iedereen die last heeft van een gevoelige huid

We verzorgen onze huid maar al te graag met fijne producten, maar soms kunnen we hier ook te ver in gaan. Het kan dan helpen om je huid weer terug naar haar roots te brengen en helemaal opnieuw te beginnen. Terug naar de basis zodat je van daaruit je skincare weer kunt opbouwen. Deze beautytrend noemen ze ook wel ‘rewilding skin‘.

We leggen alles uit over de beautytrend en waarom je het ASAP wilt proberen.

Beschadigde huid door te veel huidverzorging

Er zijn ontzettend veel manieren om je huid te verzorgen, onder andere met fijne producten. Deze producten zijn echter niet altijd even goed voor je huid: elk huidtype verschilt en in sommige gevallen zijn de ingrediënten van de producten zelfs zo slecht en schadelijk voor je huid, dat je huidbarrière ervan beschadigd. Die schadelijke ingrediënten kunnen onder andere parabenen of parfum zijn. Wanneer je producten met deze ingrediënten te veel gebruikt, kan je huid hiervan beschadigen.

Wat er vervolgens kan gebeuren is dat je bovenste huidbarrière beschadigd, waardoor je last kunt krijgen van een droge en gevoelige huid. Het kan zelfs voorkomen dat je van overmatig je huid verzorgen last krijgt van acne, rosacea, rimpels en pigmentvlekken. Iets wat we zeker niet willen, aangezien we juist die fijne producten gebruiken om ons goed te voelen in onze huid.

Rewilding skin: de beautytrend voor 2021

Een goede manier om van die gevoelige en beschadigde huid af te komen is door ‘rewilding skin‘: dit staat letterlijk voor ‘het opnieuw verweven van de huid’. Met de rewilding skin-trend ben je als het ware je huid opnieuw aan het opbouwen. Dit houdt in dat je een stuk minder schadelijke huidverzorgingsproducten gebruikt en meer organische producten toevoegt aan je skincare routine. Met deze producten kan je huid weer een gezonde start maken.

Je zult merken dat je huid weer sterker wordt en er gezonder uitziet. Fijne ingrediënten in producten om te gebruiken om je huid weer te versterken zijn probiotica en prebiotica. Deze ingrediënten maken je huid weer als nieuw en versterken het van binnenuit. Ook houdt het de huid glad en gehydrateerd.

Dit zijn onze favoriete producten met pro- en prebiotica:

1. Good to Go Gezichtscrème – Too Faced €24,49

rewinding skin
Douglas

2. Moisture Glow Cream – Doctor Babor €39,00

Douglas

3. Rebalancing Gezichtscrème – Estelle & Thild €38,50

rewilding skin
Douglas

4. Dag- en nachtcrème – Talika €25,85

Douglas

5. Shower Cream – Löwengrip €16,76

Douglas

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.