Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 16 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Last van menstruatiekramp? Zo kom je er zo snel mogelijk vanaf

Ongesteld zijn sucks. Voor veel vrouwen is maandelijks ongesteld worden geen feestje – maar we moeten het er mee doen. We kunnen wél proberen om het zo comfortabel mogelijk te maken en daarom willen we het liefste zo snel mogelijk van menstruatiepijn af.

Met de onderstaande 5 tips helpen we je om jouw menstruatiepijn een stuk minder te maken.

Zo maak je jouw menstruatiepijn minder

1. Pak je rust

Ook als je ongesteld bent wil jij waarschijnlijk gaan – gaan – gaan. Het zit in je, je bent immers altijd druk en geen menstruatiekramp die roet in het eten mag gooien. Helaas gaat het hier wel vaak mis: juist doordat je zo druk bezig bent, kan jouw menstruatiepijn erger worden.

Daarom is het belangrijk om jezelf ook wat rust te gunnen. Plan je dagen niet helemaal vol, doe iets rustiger aan op werk (wist je dat ze bij sommige dagen zelfs een dag per menstruatiecyclus vrij geven?!) en weer lief voor jezelf.

Menstruatieklachten, maar niet ongesteld? Dit kunnen de redenen zijn

2. Frambozenbladthee

We schreven er al eerder over: veel vrouwen zijn enthousiast over frambozenbladthee als ze zwanger of ongesteld zijn. Deze thee zorgt er namelijk voor dat je oestrogeen-levels in balans worden gehouden. Daarnaast helpt het ook bij het reguleren van de menstruatie, dus zeg maar bye bye tegen je menstruatiekramp. Je koopt deze thee onder andere bij Holland & Barett.

3. Masseren

Het masseren van je onderrug kan helpen om spanningen (en daarmee dus kramp) als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Kijk je lover dus even lief aan, en roep zijn masseerkunsten in. Wedden dat jouw klachten daarna een stuk minder zijn?

4. Gezond eten

Als je met kramp op de bank ligt, dan is de verleiding waarschijnlijk groot om ongezond eten te laten bezorgen. Als je merkt dat je daar écht aan toe bent, go for is. Maar eet ook iets met een hoge waarde, want des te meer vitamines en mineralen je opeet, des te beter kan jouw lichaam omgaan met die vervelende krampen.

Waar je het beste voor kunt kiezen, vertellen we je in het onderstaande artikel.

Dit kun je het beste eten of drinken als je last hebt van menstruatiepijn

5. De oude vertrouwde kruik

Voor het geval al het bovenstaande niet werkt, dan hebben we één klassieker waar je altijd naar terug kunt grijpen. De oude vertrouwde kruik. Warmte is een bewezen manier van verlichting als we het hebben over menstruatiepijn.

Wanneer jij een kruik op je onderbuik legt, kunnen de spieren in dat gebied namelijk een stuk makkelijker ontspannen en dat zorgt er dan weer voor dat die vervelende pijn binnen de kortste keren minder wordt.

Thank us later – De beste slaapposities om je menstruatiepijn te verlichten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.