Rosalin Doodeman
Rosalin Doodeman Beauty 17 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

De ‘ghost layer’ trend is de haartrend voor futloos of dun haar

Als we aan een haartrend denken, denken we al snel aan ‘Matilda Djerf haar’. De ghost layer trend heeft er veel van weg, maar gooit wat subtiel volume in de mix. Wij vertellen je alles wat je wilt weten over deze nieuwe haarstijl.

Matilda Djerf who?

Ghost layers

Onzichtbare laagjes zijn dé perfecte toevoeging aan futloos haar. Het creëert meer volume, terwijl de lengte van het haar niet centimeters korter hoeft. Wie houdt er nou niet van iets meer volume in het haar? De techniek is vooral bekend geworden door de hype rondom het haar van Matilda Djerf, maar je hoeft lang niet zulk dik haar te hebben om ook jouw haar een volumeboost te geven.

Voor wie werkt deze haartechniek?

Bijna iedereen die opzoek is naar wat meer textuur en volume in het haar zit met de ghost layer techniek goed. De subtiele lagen zijn perfect om fijn of dun haar net iets meer beweging en speling te geven. Door de techniek vallen de lagen bijna niet op, waardoor het lijkt alsof het haar nature al volumineus is geweest. De techniek is ook aan te brengen op dikker haar, om het meer beweging te geven en het een klein beetje uit te dunnen.

Voor wie werkt de haartechniek waarschijnlijk niet?

De haartechniek staat meestal niet geweldig op heel kort of krullend haar. Ook is het niet de beste techniek om dik haar goed uit te dunnen. Daarvoor is een standaard lagentechniek meer gepast. Natuurlijk is wel elk haar anders, dus hou jezelf vooral niet tegen in het experimenteren met verschillende technieken.

Ghost bangs

Wil je een keer iets nieuws met jouw haar doen? Een combinatie tussen ghost layers en ghost bangs is perfect voor de zomer. ghost bangs zijn subtiel en lopen door in de rest van het haar, zodat het gezicht in een vloeiende lijn wordt geframed.

Ja echt: dit is hoeveel geld we in ons leven uitgeven aan de kapper

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.