Aartie Narain
Aartie Narain Entertainment 5 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Who run the world? 6 liedjes die over girl power gaan

Who run the world? Girls. De muziekwereld zit vol met sterke en onafhankelijke vrouwen met een groot talent. Deze sterke ladies uiten dan ook zeker hun personaliteit in hun muziek en daar zijn wij ze dankbaar voor. Over de jaren heen zijn er tientallen liedjes en uitgekomen over girl power.

De meest iconische liedjes die voor elk moment perfect zijn.

De playlist voor elke powervrouw

Liedjes over girl power zijn een absolute must voor jouw playlist. Ze zijn er namelijk voor je op elk moment. Het is een reminder dat jij een powervrouw bent, ook als je een slechte dag hebt. De volgende songs mogen wat ons betreft niet in je lijst ontbreken.

1. Cyndi Lauper- Girls Just Wanna Have Fun

Cyndi Lauper said it right. Dit liedje komt uit 1983, maar scoort nog steeds een dikke tien. Cyndi Lauper laat weten dat ze niemand haar laat tegenhouden, ook geen man.

2. Beyonce – Who Run The World

Voor het geval dat je een reminder nodig hebt: Who run the world? Precies, wij badass vrouwen. Wij kunnen alles aan en zijn niet bang om dat te laten zien. Girls can do anything!

3. Chaka Khan – I’m Every Woman

Alhoewel dit liedje uit de jaren zeventig is, horen we de boodschap in 2020 nog steeds luid en duidelijk. Door deze song voel je je meteen powervrouw. I’m every woman!

4. Ariana Grande – God Is A Woman

Ariana laat weten in haar liedje dat God een vrouw is. De titel van deze song maakt meteen al een feministisch statement. God Is A Woman is een ode aan de vrouw en haar seksualiteit. Girl power!

5. Destiny’s Child – Independent Woman

De ultieme girl power song voor elke vrouw. De ladies zingen over dat je niemand nodig hebt om gelukkig te zijn. Met dit liedje proberen ze andere dames aan te moedigen om (financieel) zelfstandig te zijn.

6. Hailee Steinfeld – Most Girls

Hailee zingt over dat alle vrouwen anders zijn, maar een ding in gemeen hebben: namelijk geweldig zijn. ‘’Most girls are smart and strong and beautiful. Most girls work hard, go far, we are unstoppable. “

Ook een grote fan van podcasts? Dan is deze handige afspeellijst over feminisme en empowerment ook een aanrader.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.