Julia Schaap
Julia Schaap Lifestyle 27 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Van ‘Girl Math’ naar ‘Girl Therapy’: alles over de psycholigische trend die TikTok overneemt

Het leven van vrouwen gaat niet altijd over rozen, waardoor we ons het liefst af en toe even terugtrekken. De één doet dat door een uitgebreide avondroutine, terwijl de ander het liefst haar hoofd leeg maakt tijdens het sporten. Dit fenomeen noemen we ook wel ‘Girl Therapy’, een nieuwe trend op TikTok waar jonge vrouwen laten zien hoe zij hun hoofd leegmaken.

En de meeste therapievormen zijn enorm herkenbaar.

Girl Therapy

Als je weleens op TikTok zit, heb je de ‘Girl Therapy’ trend vast al een keer voorbij zien komen. Een reeks foto’s of een video met dingen waar vrouwen gelukkig van worden, en de drukte van het alledaagse leven even vergeten. Het is een vorm van zelfliefde, waarbij vrouwen de dingen delen die hun dagelijks leven een stukje leuker maakt. Van de kleine dingen, zoals een schoon bed, tot nieuwe designeritems, de meest originele dingen komen voorbij en dat is heerlijk om naar te kijken.

@ashleynoelleeee

girl therapy >>> 🏹🕊️🩰🪞🦢 #cleangirlaesthetic #girltherapy #pinkpilatesprincess #pinkpilatesaesthetic #cleangirl #girltherapyideas

♬ tumblr girls – ⭒

Vormen van Girl Therapy

Terwijl de meeste vrouwen blij worden van shoppen, lekker eten en reizen, zie je ook genoeg andere Girl Therapy vormen langskomen. Schilderen, verse bloemen en zelfs georganiseerde kledingkasten komen voorbij. De trend is niet alleen heerlijk om naar te kijken, er zijn genoeg dingen die andere vrouwen nu ook willen proberen. Zoals het proberen van een douchegel, of het kopen van nieuwe UGG’s.

Ook proberen?

Door de aesthetic plaatjes die worden gebruikt op TikTok, krijg je helemaal zin om zelf te beginnen met je eigen Girl Therapy. Een lange douche, een goede skincare en een leuke serie doet wonderen. Toch heeft deze trend af en toe geen positieve werking op de portemonnee, omdat je snel geïnfluencd wordt. Sommige vrouwen gebruiken de Girl Therapy namelijk als excuus om een nieuwe Chanel tas of Gucci zonnebril te kopen. En tja, dan willen wij dat ook.

@virgohabits

obsessed with this song rn 🎀 #resetroutine #girltherapy #sundayreset #cleantok

♬ My Love Mine All Mine – Mitski

De ‘Soft Girl’ revolutie: vrouwen op TikTok zijn massaal klaar met carrière maken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.