Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 27 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Kijkers van Glass Onion: A Knives Out Mystery hebben allemaal dezelfde theorie over dít deel uit de serie

Veel van ons zijn lekker vrij deze dagen en dat betekent dat we onze dagen invullen zoals wij dat willen.. wandelen, naar de sauna, een taart bakken óf je favoriete series en films bingen. Waarschijnlijk heb je de afgelopen dagen naar kerstfilms gekeken, dus het is nu wel tijd voor iets anders. Glass Onion: A Knives Out Mystery staat sinds kort op Netflix en wel al heel erg populair, mede door de sterrencast. Denk aan Daniel Craig, Kate Hudson en Madeline Cline. Kijkers van de film hebben nu al een theorie over de film – het lijkt namelijk duidelijk te zijn waar het verhaal op geïnspireerd is..

Glass Onion: A Knives Out Mystery

In 2019 verscheen Knives Out – ook een een murder mystery waar detective Benoit Blanc de dood van een misdaadschrijver onderzoekt. In het vervolg reist detective Benoit Blanc af naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen waarbij een nieuwe cast een bonte verzameling van verdachten vormt. Acteur Daniel Craig, die Benoit speelt, vertelt: “We had such an amazing cast in the last one and I didn’t know how we were going to top that, but we’ve equaled it. The working experience, just to come on set and make these movies is such fun.”

De ex-James Bond speelt een heel ander soort rol, af en toe ook met een komische insteek. Maar dat is niet het enige wat opvalt tijdens het kijken van de film. Er spelen heel wat goede acteurs-en actices in.. denk aan Kate Hudson en Madeline Cline. Maar er is meer!

Veelbesproken theorie over deze film

Veel kijkers zijn het eens: deze film is geïnspireerd op Twitter CEO Elon Musk. Het personage Miles Bron lijkt wel heel erg op de oprichter van Tesla – aangezien hij het fictieve karakter van de CEO van Alpha Industries vertolkt. Twittergebruiker @ohhhhherewego plaatste een tweet met de iconische meme van Maddy uit Euphoria die vraagt; “wait, is this f*cking play about us?”, waarbij er geschreven staat: “elon musk watching glass onion”.

De maker van de film heeft al gereageerd op deze theorie en het is helaas niet waar: “There’s a lot of general stuff about that sort of species of tech billionaire that went directly into it.”

Bekijk de trailer van de bijzondere film hieronder:

Date night? Dit zijn de beste films op Netflix om te kijken met je lover

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.