Emma Toussain
Emma Toussain Beauty 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Volgens TikTok is glijmiddel in je haar de nieuwste haartrend van dit moment

Bij het lezen van de titel denk je vast: “huh?! En ja, dat snappen we. TikTokkers hebben ontdekt dat glijmiddel zorgt voor die populaire wet look, die je nu veel ziet bij celebrities op de rode loper. Denk bijvoorbeeld aan Megan Fox of aan Kim Kardashian. Als je het haar alleen besproeit met water dan droogt het natuurlijk binnen de kortste keren op, maar als je glijmiddel gebruikt.. dan oogt het de hele avond ‘nat’. Tjsa, je moet er van houden.

Maar je weet nu wel hoe je ‘t maakt.

Glijmiddel als beautyproduct

We houden van TikTok, maar soms ontdekken we ook wat vreemde dingen. Dit is er zo eentje: glijmiddel in het haar. TikTokker Edely (@EdelyDesigns) heeft ontdekt dat je die populaire wet look niet maakt met water, maar met glijmiddel. Dat moest ze natuurlijk uitproberen en het resultaat is verrassend accuraat.

Misschien niet de beste look voor op ‘t werk, maar mocht je een keer een (thema)feestje hebben dan weet je nu tenminste hoe je dit kapsel maakt. Het enige wat Edely doet is de inhoud van het flesje glijmiddel uitsmeren over haar hele haar. En ja hoor: haar lokken komen behoorlijk overeen met die van van Megan Fox. Alhoewel het langere en donkere haar ook wel erg helpt.

@edelydesigns

Reply to @19_sam_94 ok i think i finally got it right 😅 #hairtok #meganfox #wethairlook

♬ Toxic x Pony – ALTÉGO

Even vergeten hoe Megan er ook alweer uitzag op tijdens MTV Video Music Awards? Je ziet hier hier:

Photo by Kevin Mazur/MTV VMAs 2021/Getty Images for MTV/ ViacomCBS

Ook goed tegen pluishaar

Maar waarom glijmiddel? Je zou denken dat er duizenden haarproducten zijn die waarschijnlijk hetzelfde effect nabootsen? “Lube doesn’t damage the hair at all and lasts an extremely long time, which is why celeb hairstylists use it”, volgens celebrity haarstylist Joabe Vidal. “Many of them use silicone, which is what creates that shiny, smoothing effect. Lube will also help to set the hair into the curl.”

Het gebruik van glijmiddel is dus helemaal niet schadelijk voor het haar én het zorgt ervoor dat je natuurlijke krullen langer blijven zitten. Juist.. wanneer ga jij het proberen?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.