Emma Toussain
Emma Toussain Events 12 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Go Gustaphe: waarom we nu allemaal voor België zijn tijdens het Eurovisie Songfestival

Het Eurovisie Songfestival.. je houdt ervan, of je vindt het helemaal niks. Wij vinden het heerlijk, luisteren naar de inzendingen en doen alsof we verstand hebben van zaken. ‘Oh, die gaat sowieso de finale halen..’ Nou, helaas zijn wij (Nederland dan hè) in de eerste halve uitgeschakeld dus moeten we nu even op zoek naar een ander land wat we kunnen steunen. En die lijken wel massaal gevonden te hebben.

BELGIË.

Waarom we nu massaal allemaal voor België zijn tijdens het Songfestival

Natuurlijk is het makkelijk, om meteen naar de zuiderburen te kijken. Ze spreken (grotendeels) dezelfde taal en van alle landen in Europa identificeren wij onszelf het meest met de Belgen. Vooral door de taal, denken wij zo. Mia & Don zijn er helaas niet bij in de finale, ook al was dat na alle negatieve comments ook wel in te denken. Jammer, maar so be it.

Op Twitter is te zien dat we eigenlijk wel heel erg fan zijn van Gustaph met het liedje Because Of You. Lekker vrolijk, zeer aanstekelijk en zeer passend op het Songfestival daardoor. België staat na de plaatsing voor de finale ook opeens een stuk hoger bij de bookmakers, ze staan nu op plek 11 waar ze eerst op de 21ste plek stonden. Op YouTube gaat de commentsectie ook helemaal los: “You just put Belgium on top of Europe’s mind! This was party. This was anthem, this was Queerness with a major Q! The audience went wild and you and the 3 ladies sang like it was piece of cake! You came and ate ! Love, love, love from a fellow Belgian! Straight to the final so we can party on!”

Toch gaat Zweden wel winnen, volgens alle voorspellingen. Loreen doet mee, die won in 2012 ook al met het bekende nummer Euphoria. Nu zingt ze het nummer ‘Tattoo’, wat toch ook wel erg populair is.

Hoe leuk: Uber komt met Sing-along Van, een busje waarin jij mee kunt zingen met songfestivalknallers

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.