Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Love & Life 16 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

7 tips om met volle maan wél goed te slapen

Hey you, ook altijd zo’n last van goed slapen als het volle maan is? Je bent niet de enige – daarom komen we met handige tips waardoor jij vanavond wél goed slaapt, ondanks die volle maan.

Volgens neurowetenschapper en slaapexpert Els van der Helm zijn er wetenschappelijke bewijzen gevonden dat we met volle maan slechter slapen. Het is dus key om de nachten van een volle maan daarom extra ontspannen te zijn, zodat je er het minst last van hebt.

Slaap je slecht bij volle maan? Volgens wetenschappers komt het hierdoor

Onderstaande tips gaan je daar zeker bij helpen.

7 tips voor slapen met volle maan

1. Houd je sokken aan

Sinds we deze TikTok-hack voorbij zagen komen is het echt onze go to tip om goed in slaap te vallen. Houd vanavond dus vooral je sokken aan in bed. Waarom het werkt? Omdat je bloedvaten verwijden als je warme voeten hebt, waardoor jouw lichaam afkoelt. En daardoor denkt jouw brein dat het tijd is om te slapen.

Deze arts gaat viral op TikTok met een simpele hack om sneller in slaap te vallen

2. Doe de gordijnen goed dicht

Een van de redenen waarom de volle maan voor slaapproblemen kan zorgen, is het extra licht dat naar binnen schijnt. Doe daarom de avonden van de volle maan de gordijnen extra goed dicht, zodat je daar in elk geval geen last van hebt.

3. Leg je telefoon weg

Heb je altijd moeite met slapen als het volle maan is? Dan raden we vooral aan om je telefoon ‘s avonds weg te leggen. Ontspan je op een andere manier. Lees een boek, ga in bad (daarover later meer), doe een spelletje met je lover… doe ik elk geval iets waar je geen telefoonscherm voor nodig hebt.

De reden hoeven we vast niet meer uit te leggen, maar we doen het toch: door het blauwe licht van je telefoon maken jouw hersenen geen slaaphormonen aan. Zonder die slaaphormonen wordt het heel moeilijk om in slaap te vallen.

4. Beweeg

Een slimme manier om sneller in slaap te vallen, is door jezelf moe te maken. Kom daarom in beweging na het avondeten. Doe een home workout of ga een stukje wandelen. Zo maak je jouw lichaam moe, en val je sneller in slaap.

5. Eet een banaan

Wist je dat je beter slaapt als je voor het slapen een banaan eet? Dat komt door het stofje tryptofaan in de vrucht. Tryptofaan is een aminozuur dat in je lichaam zorgt voor de aanmaak van serotonine. Serotonine stimuleert dan weer de aanmaak van melatonine, waardoor je slaperiger wordt.

Deze overheerlijke snack zorgt ervoor dat je ‘s avonds sneller in slaap valt

6. Neem een warm bad

Heb je thuis de luxe van een bad? You go girl. Het nemen van een bad zorgt ervoor dat jouw lichaamstemperatuur verhoogt, waardoor je meteen moe wordt. Ga dus vooral lekker in bad voordat je gaat slapen.

7. Doe een ademhalingsoefening

Een fijne ademhalingsoefening kan jou helpen om helemaal tot rust te komen. Handig als je vanavond lekker in slaap wilt vallen! De onderstaande oefeningen gaan jou sowieso helpen met ontspannen:

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.